Uniunea Salvati Bucurestiul va contesta la BEC decizia Biroului electoral al Sectorului 1 de a respinge renumararea voturilor, a declarat Clotilde Armandla RFI.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Putem sa ne ducem la Tribunal, daca cererea noastra este tot refuzata. Putem sa invocam exceptia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste votul intr-un singur tur.

Am multi sustinatori care spun ca ar trebui si sa demonstram in strada ca am sustinerea oamenilor. Mie nu mi se pare la ora actuala o actiune potrivita. E adevarat, i-am dus pe strada pentru Rosia Montana, pentru Colectiv, dar aici ar fi pentru transparenta in procesul electoral, in procesul democratic electoral (...).

Eu sunt convinsa ca BEC va intelege interesul si necesitatea de a lamuri lucrurile", a spus candidata care a pierdul cursa pentru Primaria Sectorului 1 la mica distanta fata de candidatul PSD.

Cererea Uniunii Salvati Bucurestiul de renumarare a buletinelor de vot din mai multe sectii din sectorul 1 a fost respinsa marti seara de Biroul Electoral de Circumscriptie, potrivit Agerpres.

"Cu unanimitate de voturi s-a hotarat de Biroul de circumscriptie al sectorului 1 respingerea ca neintemeiata a solicitarii USB de renumarare a voturilor", a declarat pentru Agerpres presedintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian.