Corpul de control al prim-ministrului face verificari la Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" S.A., intre altele privind felul in care s-au facut numirile in functiile de conducere, dar si stabilirea remuneratiilor si a altor avantaje pentru membrii Consiliului de administratie al societatii, scrie Agerpres.

Potrivit unei informari postate pe site-ul institutiei guvernamentale care prezinta lista actiunilor de control aflate in desfasurare la 31 mai, verificarile la Compania Aeroporturi Bucuresti mai vizeaza realizarea investitiilor necesare dezvoltarii si modernizarii infrastructurii aeroportuare - piste, cai de rulare, platforme, drumuri de acces si de incinta etc. si a altor echipamente si instalatii aeroportuare, efectuarea operatiunilor de intretinere si reparatii ale infrastructurii aeroportuare, existenta unor posibile conflicte de interese, desfasurarea activitatii de operare la burduf, atribuirea si derularea unor contracte de achizitie a unor produse, servicii si lucrari, dar si asigurarea mentenantei sistemului perimetral de securitate la Aeroportul International Henri Coanda.

Conform sursei citate, Corpul de control al premierului desfasoara, de asemenea, o actiune de documentare la Compania Nationala "Loteria Romana" S.A. cu privire la organizarea si functionarea acesteia.

Corpul de control cerceteaza si activitatea Centrului National de Evaluare si Examinare aflat in subordinea Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Printre obiectivele controlului se numara, intre altele, verificarea respectarii dispozitiilor legale cu privire la initierea, organizarea si desfasurarea, in perioada 2015 - prezent, a procedurii de atribuire a acordului-cadru cu denumirea "Achizitie manuale scolare noi pentru clasa a IV-a".

O alta actiune a Corpului de control se desfasoara la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

Intre obiectivele controlului la aceasta institutie sunt mentionate verificarea respectarii dispozitiilor legale si a normelor interne ale Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale care reglementeaza activitatile de colectare, inregistrare, prelucrare si publicare a datelor privind cheltuieli aferente publicitatii la medicamente de uz uman transmise de catre producatori, distribuitori si detinatori ai autorizatiilor de punere pe piata, dar si verificarea tuturor aspectelor legate de sponsorizarile, precum si orice alte cheltuieli efectuate de catre producatorii si distribuitorii de medicamente suportate pentru profesionistii din domeniul sanatatii, organizatii profesionale, organizatii de pacienti si orice alt tip de organizatii care desfasoara activitati referitoare la sanatatea umana, asistenta medicala sau farmaceutica.