Corpul de control al premierului face verificari la Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" S.A.

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 6 iunie 2016, 22:03 Actualitate | Esenţial

Corpul de control al prim-ministrului face verificari la Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" S.A., intre altele privind felul in care s-au facut numirile in functiile de conducere, dar si stabilirea remuneratiilor si a altor avantaje pentru membrii Consiliului de administratie al societatii, scrie Agerpres.

Potrivit unei informari postate pe site-ul institutiei guvernamentale care prezinta lista actiunilor de control aflate in desfasurare la 31 mai, verificarile la Compania Aeroporturi Bucuresti mai vizeaza realizarea investitiilor necesare dezvoltarii si modernizarii infrastructurii aeroportuare - piste, cai de rulare, platforme, drumuri de acces si de incinta etc. si a altor echipamente si instalatii aeroportuare, efectuarea operatiunilor de intretinere si reparatii ale infrastructurii aeroportuare, existenta unor posibile conflicte de interese, desfasurarea activitatii de operare la burduf, atribuirea si derularea unor contracte de achizitie a unor produse, servicii si lucrari, dar si asigurarea mentenantei sistemului perimetral de securitate la Aeroportul International Henri Coanda.

Conform sursei citate, Corpul de control al premierului desfasoara, de asemenea, o actiune de documentare la Compania Nationala "Loteria Romana" S.A. cu privire la organizarea si functionarea acesteia.

Corpul de control cerceteaza si activitatea Centrului National de Evaluare si Examinare aflat in subordinea Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Printre obiectivele controlului se numara, intre altele, verificarea respectarii dispozitiilor legale cu privire la initierea, organizarea si desfasurarea, in perioada 2015 - prezent, a procedurii de atribuire a acordului-cadru cu denumirea "Achizitie manuale scolare noi pentru clasa a IV-a".

O alta actiune a Corpului de control se desfasoara la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

Intre obiectivele controlului la aceasta institutie sunt mentionate verificarea respectarii dispozitiilor legale si a normelor interne ale Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale care reglementeaza activitatile de colectare, inregistrare, prelucrare si publicare a datelor privind cheltuieli aferente publicitatii la medicamente de uz uman transmise de catre producatori, distribuitori si detinatori ai autorizatiilor de punere pe piata, dar si verificarea tuturor aspectelor legate de sponsorizarile, precum si orice alte cheltuieli efectuate de catre producatorii si distribuitorii de medicamente suportate pentru profesionistii din domeniul sanatatii, organizatii profesionale, organizatii de pacienti si orice alt tip de organizatii care desfasoara activitati referitoare la sanatatea umana, asistenta medicala sau farmaceutica.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

1080 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Numai aeroporturile ??? (Luni, 6 iunie 2016, 23:21)

    ana-pat [utilizator]

    Domnule Premier,
    daca vrei sa afli adevarul trebuie un control de fond in toata aviatia ! Taromul , Romatsa , SSAVC-ul,AACR-ul sau Aeroclubul fac parte din acelasi sistem ! Sa va aduc aminte de SMURD ??


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă