Premierul Dacian Ciolos va participa vineri la ceremonia de deschidere a campionatului european de fotbal Euro2016 si va fi prezent la meciul Franta-Romania, se arata intr-un comunicat al Guvernului. De altfel, premierul va merge intr-o vizita la Paris, incepand de joi, 9 iunie. In cadrul vizitei va avea si o intrevedere cu prim-ministrul Frantei, Manuel Valls. Vezi programul premierului la Paris.

Dacian Ciolos isi incepe vizita la Paris cu o intrevedere cu secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Angel Gurria. Apoi va avea o interventie in plenul Consiliului Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), dupa care va participa la receptia oficiala de deschidere a participarii Romaniei la Euro 2016. Tot in cursul zilei de joi va fi primit de catre directorul general al Ecole Polytechnique, Yves Demay, si va vizita laboratorul de utilizare a Laserelor Intense. Ziua o va incheia cu o depunere de coroana in cadrul unei ceremonii la Arcul de Triumf (ceremonie du ravivage de la flamme).

Vineri, 10 iunie, va avea o intrevedere cu prim-ministrul Frantei, Manuel Valls, in cadrul careia va semna Foaia de parcurs actualizata a Parteneriatului strategic romano-francez. Dupa aceasta intrevedere, va avea o ntalnire cu conducerea Academiei Franceze de Agricultura si apoi o intalnire cu cei doi copii orfani ai cuplului de romani morti in atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015.

La ora 20.00 a pleca de la Palatul Elysee, spre Stade de France, impreuna cu presedintele Frantei, Francois Hollande, iar incepand cu ora 20.45 va participa la ceremonia de deschidere a Euro2016 si vizionarea meciului Franta-Romania.