Un detasament format din peste 250 de militari din Fortele Terestre Romane, apartinand Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", cu aproximativ 40 de mijloace tehnice, va participa, in perioada 7-17 iunie, la exercitiul multinational ANAKONDA-16, ce se va desfasura in facilitati de instruire ale Armatei Poloniei.

La exercitiu participa peste 25.000 de militari din 19 state membre ale NATO (Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ungaria) si patru partenere (Georgia, Finlanda, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei si Suedia).

Numarul mare de resurse implicate face ca acesta sa fie cel mai mare exercitiu organizat in Polonia in ultimii 25 de ani.

ANAKONDA-16 este un exercitiu bazat pe un scenariu fictiv, avand ca obiective antrenarea intrunita in conducerea si executarea operatiilor militare intr-un mediu de securitate in continua schimbare, dezvoltarea nivelului de interoperabilitate cu fortele statelor membre si partenere ale NATO, precum si indeplinirea cerintelor de standardizare ale Aliantei.