Incepe Evaluarea nationala pentru clasa a II-a. Un numar de 198.000 de elevi sustin luni prima proba

de Carla Dinu     HotNews.ro
Luni, 6 iunie 2016, 5:59 Actualitate | Esenţial

Aproximativ 198.000 de elevi de clasa a II-a sustin luni, 6 iunie, proba scrisa la Limba romana din cadrul Evaluarii nationala. Testul incepe la ora 88.30 si va dura 30 de minute. Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare. Salile in care se sustin evaluarile nationale sunt cele in care elevii invata in fiecare zi.

 'Testele vor fi evaluate in cadrul unitatilor de invatamant de cadrele didactice care predau in respectivele scoli. In cazul in care numarul de cadre didactice dintr-o unitate de invatamant este insuficient, presedintele Comisiei de organizare si de administrare a evaluarilor din respectiva unitate de invatamant are obligatia sa solicite comisiei judetene/a municipiului Bucuresti nominalizarea unor cadre didactice din alte scoli. Inainte de inceperea procesului de evaluare, presedintele din centrul de evaluare are obligatia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori', prevede metodologia in vigoare.

Fiecare test este evaluat de doua cadre didactice, pentru fiecare disciplina in parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum si alte informatii referitoare la evaluare sunt cuprinse in Caietul cadrului didactic.

Evaluarea fiecarui test se face cu respectarea stricta a baremului si a precizarilor din Caietul cadrului didactic. Rezultatele obtinute nu se inregistreaza in catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare si prin informarea parintilor/reprezentantilor legali ai elevului asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Potrivit calendarului Ministerului Educatiei, marti, 7 iunie, va fi sustinuta proba de citire in Limba romana si cea de scriere/citire in Limba romana pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, iar miercuri, 8 iunie, la Matematica. Ultimele probe se vor desfasura pe 9 iunie (scris) si 10 iunie (citit) la Limba materna.


Citeste mai multe despre   ​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
340 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi