Un drum s-a surpat si peste 50 de curti, noua subsoluri si demisoluri din comuna Rosia Montana au fost inundate, duminica seara, in urma unei ploi torentiale, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Alba, informeaza Mediafax.

Pompierii din Campeni, in cooperare cu Serviciile Voluntari pentru Situatii de Urgenta din Abrud si Rosia Montana, au intervenit, in Rosia Montana, pentru evacuarea apei din 50 de curti, noua subsoluri si demisoluri din Rosia Montana, in urma unei ploi torentiale.

Potrivit ISU Alba, din cauza fenomenelor meteorologice, un stalp de electricitate a cazut dupa ce un drum comunal din zona pietei s-a surpat pe o lungime de 10 metri si o latime de un metru.

Purtatorul de cuvant al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat ca traficul pe drumul respectiv nu a fost afectat, surparea producandu-se intr-o margine.

Totodata, sursa citata a anuntat ca din cauza aparitiei eroziunii unor portiuni din zidul de sprijin, un drum judetean prezinta pericol de surpare. "Pichetul de Pompieri Campeni a intervenit cu trei autospeciale si o motopompa, un ofiter si opt subofiteri, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Abrud cu o autospeciala, doua motopompe, doua buldoexcavatoare si un TAF, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Rosia Montana cu sase membri si cinci pompieri voluntari, sase cadre ale Politiei cu patru autospeciale, forte coordonate in teren de catre seful Grupei Operative constituite la nivelul judetului", a anuntat ISU Alba.

Totodata, in comuna Ampoita, Detasamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospeciala si doi subofiteri dupa ce doua subsoluri si o gospodarie au fost inundate.

In comuna Ceru-Bacainti, pe un drum judetean, s-a manifestat un blocaj rutier, in care sunt implicate trei autovehicule, din cauza inundarii carosabilului.