Inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara a activat, vineri, planul rosu de interventii, dupa ce pe un drum national un autotren a lovit un microbuz cu pasageri. Noua persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 64 de ani, au ajuns la doua spitale, infomreaza Mediafax. Accidentul s-a produs pe DN 68, in localitatea hunedoreana Zeicani, iar traficul rutier intre Hateg si Caransebes se desfasoara alternativ, pe cate un sens de mers.

Echipele medicale deplasate la Zeicani au preluat victimele si le-au transportat la unitati medicale.

"Un pacient a fost transportat la Spitalul Municipal Hunedoara, iar ceilalti la spitalul din Hateg de unde, in functie de diagnosticul medical vor fi transferati la Spitalul de Urgenta Petrosani si Spitalul Judetean de Urgenta Deva", a declarat, pentru agentia de presa citata, purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta Hunedoara, Calin Dumitrescu.

Potrivit sursei citate, in urma impactului nu a fost inregistrat niciun deces.

Conform politistilor hunedoreni, in urma impactului dintre autotren si microbuzul de pasageri au rezultat noua victime, toate din masina de transport persoane.

"In urma accidentului rutier a rezultat ranirea a conducatorului microbuzului si a opt pasageri (cu varste cuprinse intre 19 si 64 de ani)", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, Bogdan Nitu.

In urma verificarilor a rezultat ca accidentul a avut loc pe un sector de drum semaforizat.

"Conducatorul unui autotren, un barbat in varsta de 61 de ani, din judetul Timis, care circula pe DN 68, pe raza localitatii Zeicani (tronson de drum in lucru, semaforizat), din directia Hateg - Caransebes, a intrat in impact frontal cu un microbuz care efectua o cursa regulata de persoane pe ruta Timisoara - Targu-Jiu", a spus Nitu.

Politistii au deschis un dosar penal in acest caz.

La ora transmiterii acestei stiri, traficul rutier intre Hateg si Caransebes se desfasoara pe un sens de mers, alternativ, fiind dirijat de politisti de la serviciul rutier.

Pe perioada interventiei echipelor de salvare, traficul rutier a fost complet blocat.