Sase europarlamentari, printre care si romanul Cristian Preda, spun ca presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ar trebui sa isi reconsidere vizila in Rusia si intalnirea cu Vladimir Putin. Cei sase au semnat o scrisoare in care ii cer liderului PPE din parlamentul European sa ridice aceasta problema in fata lui Juncker. Preda a confirmat pentru HotNews.ro scrisoarea prezentata de Politico.eu si a admis ca grupul popularilor europeni "e divizat" in aceasta chestiune.

Cristian Preda Foto: Hotnews

Cei sase europarlamentari spun in scrisoarea catre Manfred Weber ca vizita programata in iunie ii va intari pozitia lui Vladimir Putin exact in momentul in care UE trebuie sa decida daca mentine sau indulceste sanctiunile politice si economice la adresa Rusiei.

"Exista o nemultumire fata de vizita lui Juncker, ea va aduce consolidarea pozitiei lui Putin. Nu e deloc sanatos sa i se dea argumente in acest moment, pentru ca Rusia e inca departe de a-si indeplini promisiunile asumate in conflictul din Ucraina", a spus Cristian Preda pentru HotNews.ro.

Preda a mai spus ca nu a primit inca un raspuns de la liderul popularilor europeni din Parlamentul European.

Ceilalti europarlamentari care au semnat scrisoarea sunt: Michael Gahler (Germania), Gunnar Hökmark (Suedia), Sandra Kalniete (Letonia), Tunne Kelam (Estonia) si Jaromir Stetina (Cehia).

Vizita lui Juncker la Sankt Petersburg in 16-18 iunie, la o conferinta internationala gazduita de presedintele rus, este prima a unui lider de institutie europeana in Rusia dupa ce UE a introdus, in martie 2014, sanctiuni pentru Rusia in urma anexarii ilegale a Crimeei si a declansarii razboiului din estul Ucrainei.