Un nou incendiu, al doilea in decurs de o saptamana, a izbucnit joi dimineata la un depozit de deseuri petroliere amplasat in comuna argeseana Oarja, la sud de municipiul Pitesti. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale cu apa si spuma si o autospeciala pentru accidente chimice, biologice, radiologice si nucleare (CBRN), la fata locului fiind trimisa si o ambulanta SMURD, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, citati de Agerpres.

Focul, care cuprinsese mai multe recipiente in care erau depozitate reziduuri petroliere, a fost localizat si lichidat de pompieri, care au inceput cercetarile pentru stabilirea cauzei incendiului. Un incident similar s-a produs pe 26 mai la acelasi depozit de deseuri petroliere.

"La fata locului, pompierii militari au constatat faptul ca incendiul se manifesta la un bazin incarcat cu slamuri petroliere, bazin amplasat in curte, partial acoperit, dar cu posibilitati de propagare a incendiului la deseurile depozitate langa acesta, dar si la cateva butelii de oxigen din apropiere", se preciza intr-un comunicat transmis atunci de ISU Arges.

Pompierii au intervenit pentru racirea buteliilor de oxigen si evacuarea lor din zona de pericol.

In plus, avand in vedere degajarea mare de fum, echipajul CBRN a efectuat analize specifice, in urma carora nu au fost detectate valori periculoase. Aproape 30 de persoane aflate in zona la izbucnirea incendiului din 26 mai s-au autoevacuat si nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.