Politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate au descins, joi dimineata, in 20 locatii din Timis, Bihor, Mehedinti si Dolj pentru destructurarea unei grupari care se ocupa cu evaziunea fiscala, informeaza tion.ro.

Capul afacerii ar fi un cunoscut om de afaceri arab care s-a stabilit de multi ani in Timisoara, Waari Ghesan.Politistii au descins in locuinta omului de afaceri, la firma acestuia, dar si la persoane din anturajul lui.

Toti suspectii sunt banuiti ca au organizat o grupare de evaziune fiscala care intrase in diverse domenii, de la comertul cu materiale de constructii, pana la vanzarea de zahar sau prestari de diverse servicii. In total, 19 perchezitii in patru judete: Timis, Bihor, Mehedinti si Dolj.

Prejudiciul adus statului roman estimat de anchetatori pana in acest moment se ridica la circa 4 milioane de euro. La finalul acestora, politistii vor duce la audieri 19 persoane, printre care si omul de afaceri arab, considerat capul retelei.

Waari Ghesan a devenit cunoscut dupa ce prin firma sa Tioss Commerce a primit, fara nicio licitatie, dreptul de a infiinta primele economate din judetul Timis. De altfel, aceeasi firma se afla acum in vizorul anchetatorilor. In anul 2003, in Timis functionau, sub obladuirea Consiliului Judetean Timis, 30 de economate ale omului de afaceri arab. Presa relata atunci, insa, ca preturile practicate de aceste magazine erau chiar mai mari decat cele de pe piata si ca in acestea, in afara de alimente de baza, se comercializau si sucuri produse de firma lui Ghesan, desi acest lucru ar fi fost ilegal. Afacerea cu economate nu a durat mult, magazinele inchizandu-se unul dupa altul in momentul in care timisenii au realizat ca nu fac nicio economie.

Waari Ghesan mai este cunoscut dupa ce a intrat intr-o relatie cu Oana Cornu, fosta sotie a omului de afaceri Georgica Cornu, cu care traieste si in prezent.