Hidrologii au emis cod portocaliu de inundatii incepand de joi de la ora 16:00 si pana sambata la ora 12:00 pentru rauri din 10 judete.

Vor fi afectate raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna si Brasov, Buzau bazin superior (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Barlad superior si afluentii sai din judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati, Bahlui ¬ bazin superior ¬ judetul Iasi, afluentii mici aferenti cursului inferior al Siretului si cursului mijlociu si inferior al Prutului (judetele Vrancea, Galati si Vaslui).

De asemenea, a intrat in vigoare joi la ora 03:00 o avertizare cod galben de inundatii valabila pana la ora 14:00 pe raurile din bazinele hidrografice: afluentii Muresului inferior (judetele Alba, Hunedoara si Arad), Bega superioara, Timis superior si mijlociu, Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Caras Severin si Timis), Cerna (judetele Gorj si Caras Severin), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti), afluentii Oltului inferior din judetele Valcea, Gorj si Arges.

Iar de joi de la ora 10:00 si pana sambata la ora 18:00 este cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Arges, Arges superior (judetele Arges si Dambovita), Ialomita ¬ bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova), Buzau - bazin superior si afluenti (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Suceava, Moldova, Bistrita (judetele Suceava, Harghita, Neamt si Bacau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Barlad (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati), Jijia si Baseu (judetele Botosani si Iasi), afluentii mici aferenti cursului inferior al Siretului si cursului mijlociu si inferior al Prutului (judetele Vrancea, Galati si Vaslui).

Avertizarile hidrologilor vin in urma prognozei meteorologilor care arata ploi însemnate cantitativ in 14 judete avertizate cu cod galben de joi de la ora 12 pana vineri la ora 21.