Guvernul discuta in sedinta de joi doua proiecte de hotarare privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legilor 98 si 99 din 2016 privind achizitiile publice. Tot joi, Executivul ar putea aproba un proiect de hotarare privind desfiintarea Centrului Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare ''Acad. Vasile Candea'' Bucuresti si reorganizarea Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ''Dr. Carol Davila'', scrie Agerpres.

Pe agenda sedintei saptamanale se afla si un proiect pentru modificarea Hotararii 1.016/2004 privind masurile pentru organizarea si realizarea schimbului de informatii in domeniul standardelor si reglementarilor tehnice, precum si al regulilor referitoare la serviciile societatii informationale intre Romania si statele membre ale Uniunii Europene, precum si Comisia Europeana.

De asemenea, Guvernul va discuta joi un memorandum cu tema 'Acordul de principiu privind contractarea unui nou imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), in valoare estimativa de pana la 100 milioane euro, in vederea continuarii finantarii reformei sistemului judiciar'.

In sedinta, Executivul va lua in discutie un memorandum pentru modificarea unui alt memorandum care vizeaza ''Programul National de consolidare a infrastructurii instantelor de judecata aflate in municipiile resedinta de judet'', ''Cartierul pentru Justitie - complex urbanistic destinat sediilor unor institutii apartinand sistemului judiciar' si ''Programul National de consolidare a infrastructurii parchetelor aflate in municipiile resedinta de judet''.