Vremea va fi in general instabila, iar valorile termice, in scadere in toata tara, se vor apropia de cele normale pentru inceputul lunii iunie, informeaza Medifax citand ANM.

PloaieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Joi

In tara

Cerul va avea innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in nordul, centrul si estul tarii si pe arii restranse in rest. Mai ales in regiunile estice, ploile vor avea si caracter torential, local se vor inregistra cantitati de apa de peste 20...30 l/mp si punctiform, in Moldova, peste 50...70 l/mp. Izolat va cadea grindina.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 17 grade in nord-est si in depresiuni si 27 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 10 si 16 grade.

Bucuresti

Vremea va fi in general instabila, iar valorile termice vor marca o scadere, devenind normale pentru aceasta perioada din an. Cerul va avea innorari temporare si vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 25 de grade, iar cea minima va fi de 13...14 grade.

Vineri

In tara

Vremea va fi in continuare in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in estul si sud-estul tarii, la deal si la munte si local in restul teritoriului. Izolat vor fi conditii de grindina, iar in jumatatea de est a tarii cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 50 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei in vest si sud si sub cele normale in rest si se vor incadra intre 15 si 25 de grade. Temperaturile minime se vor situa, in general, intre 10 si 15 grade.