Flori Dinu, directorul Hexi Pharma la "instigarea lui Dan Condrea" si cunoscand ca produsele comercializate nu sunt conforme, "a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare", arata judecatorii in motivarea sentintei de arest la domiciliu, potrivit Mediafax.

"S-a retinut ca in calitatea sa de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucuresti, avand atributii indeosebi pe partea de vanzari, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, inc. Dinu Flori a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele", se arata in motivarea judecatorilor.

Mai mult potrivit acestora "faptele au fost comise prin folosirea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum si ofertele transmise unitatilor inselate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro".

"Paguba produsa in patrimoniul persoanelor vatamate, prin vanzarea urmatoarelor produse neconforme(...) a fost apreciata la suma de 28.581.407,19 lei, aferenta contractelor incheiate in intervalul iunie 2012-aprilie 2016, intre persoana juridica suspecta si urmatoarele unitati sanitare (...)", se mai arata in motivarea instantei.

Totodata, "prin activitatea inc. Dinu Flori de conducere si coordonare a departamentului de vanzari a S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. si asigurarea vanzarii catre numeroase unitati sanitare a unor produse neconforme, s-a apreciat ca inculpata a impiedicat, in intervalul mentionat, luarea de catre persoanele vatamate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, fapta ce a avut ca urmare raspandirea unor asemenea boli", sustin magistratii.

Potrivit magistratilor, in urma analizarii probatoriului "exista indicii temeinice care contureaza suspiciunea rezonabila, in sensul art. 5 pct. 1 lit. c din CEDO, ca cel putin din punct de vedere subiectiv, avand calitatea de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucuresti cu atributii indeosebi pe partea de vanzari, inculpata a cunoscut faptul ca a incheiat in numele societatii, cu diverse unitati spitalicesti, contracte avand ca obiect antiseptice de uz uman si obiecte, care nu respectau specificatiile din etichete".

Astfel ca "in speta, in raport de criteriile anterior mentionate, pericolul pentru ordinea publica si tulburarea acesteia precum si gravitatea presupuselor infractiuni imputate, natura acestora si calitatea inculpatei, impun la acest moment procesual masura arestului la domiciliu".

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au decis, sambata, ca Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, sa fie cercetata in arest la domiciliu, dupa ce vineri seara a fost retinuta, fiind acuzata de 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor, potrivit Mediafax.