Premierul crestin-democrat al landului german Hessen, Volker Bouffier, vine miercuri in Romania. In cadrul vizitei sale oficiale din 1-4 iunie, el se va intalni la Bucuresti cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos. "Cu ei vrea Bouffier sa discute, printre altele, despre problematica refugiatilor si imigratia fortelor de munca romanesti in Germania" se precizeaza in comunicatul cancelariei din Wiesbaden, zona Rhein-Main fiind intens vizata de romani. In programul lui Bouffier este si o vizita la Sibiu.

La Sibiu, premierul landului Hessen (in care se afla si metropola financiara Frankfurt am Main) si delegatia sa vor participa la inaugurarea noului sediu al Clubului Economic din Transilvania (Deutsche Wirtschaftsclub Siebenbürgen). La Sibiu se afla cea mai puternica comunitate de etnici germani, evaluata de MAE german la 45.000 de persoane. Aceasta minoritate germana este considerata a avea "o importanta functie de legatura in relatiile dintre landul Hessen si Romania".

Germania e la varful clasamentului pe tari in ce priveste schimburile comerciale ale Romaniei, iar landul Hessen se situeaza si el in top. Oficiul Statistic din Wiesbaden raporteaza pentru anul 2014 un volum de importuri din Romania in valoare de 532 milioane de euro, un plus de 20% fata de anul anterior. Importurile Romaniei din Hessen au avut, in acelasi an, un volum in crestere cu 5% fara de 2013, fiind in valoare de 695 milioane de euro.

Volker Bouffier este presedintele Partidului Crestin-Democrat al landului Hessen din iunie 2010, an in care a fost desemnat si premier de land. Din noiembrie 2010, el este vicepresedinte al Partidului Crestin-Democrat (CDU) din Germania. Vreme de un an (2014-2015), Volker Bouffier a fost presedintele Camerei Superioare a Parlamentului german (Bundesrat). Anul trecut, el a sustinut politica Angelei Merkel pana la un punct, cand a spus ca, daca strategia cancelarului Merkel de a gasi o solutie europeana in problema refugiatilor esueaza, atunci trebuiegasite solutii nationale.