Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc in Republica Franceza ca, pe fondul noului proiect al Legii Muncii si adoptarii acesteia in procedura accelerata, principalul sindicat din Franta - CGT, a anuntat continuarea miscarilor sociale pe intreg teritoriul Frantei, care va acoperi mai multe sectoare de activitate.

Continua sa fie afectata aprovizionarea combustibililor, multe dintre rafinarii continuand actiunea grevista, la fel ca si angajatii centralelor nucleare, se arata in comunicatul MAE.

Incepand din seara zilei de 31 mai 2016, sindicatele L'Unsa, CFDT, CGT si SUD Rail, au depus preaviz de greva pe perioada nedeterminata.

Transporturile in comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate, precizandu-se ca din data de 2 iunie 2016, CGT (sindicatul regiei de transport parizian) a lansat un apel la greva pe termen nedeterminat, astfel ca, in Paris si in Ile de France, transportul in comun va fi afectat.

Persoanele care au programate calatorii in aceasta perioada, cu utilizarea infrastructurii feroviare franceze, sunt rugate sa confirme orarul prin compania de transport (compania de transport).

Cu privire la implicatiile greviste ale Aviatiei Civile, in domeniul transportului aerian, pe site-ul companiei aeriene Air France a fost postat un comunicat din care reiese ca zborurile / cursele aeriene vor fi perturbate in perioada de week-end, de vineri, 3 iunie 2016 pana duminica, 5 iunie 2016.