Suspiciuni de frauda cu fonduri europene la Agentia de Dezvoltare Rurala dupa ce cele 22 de milioane de euro pentru infrastructura agricola ce ar fi trebuit sa ajunga pentru tot anul au fost epuizate in sase minute, informeazaDigi 24.

Termenul de depunere a proiectelor a inceput pe 25 mai, la 9 dimineata, iar toate fondurile au fost alocate in numai sase minute. Este vorba despre 25 de proiecte, iar principiul dupa care s-au dat banii find primul venit-primul servit, afirma sursa citata.

Dupa aparitia acestor suspiciuni MADR a decis sa trimita corpul de control al ministerului si sa suspende evaluarea proiectelor depuse.

"In urma sesizarilor primite la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale referitoare la derularea sesiunilor de depunere on-line a proiectelor din data de 25.05.2016, aferente sub-masurii 7.2 "Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica"- componenta rutier montan si non-montan si sub-masurii 4.3 "Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice"- componenta drumuri agricole, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a dispus trimiterea corpului de control al MADR la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), pentru ancheta.

Pana la finalizarea anchetei, sesiunea de evaluare a proiectelor pentru aceste sub-masuri se suspenda", se spune intr-un comunciat de presa.