Corpul de control al ministrului Sanatatii va efectua, incepand de marti, verificari la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Anuntul vine in contextul scandalului dezinfectantilor diluati si dupa ce s-a aflat ca acest spital a incheiat in decembrie 2015 trei contracte de cumparare a dezinfectantilor, toate intr-o singura zi, cu o valoare totala record de 15 milioane de lei. Printre acestea se numara si un contract record, de aproximativ 10 milioane de lei cu firma Al Carina SRL.

Pe langa contractul in valoarea de aproape 10 milioane de lei obtinut de Al Carina SRL, celelalte doua contracte in valoare de aproximativ 4.5 milioane de lei, respectiv un milion de lei au fost incheiate cu Hexi Pharma si General Medical Active SRL.

"Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a semnat, astazi, ordinul prin care Corpul de control al ministrului Sanatatii va efectua verificari la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Precizam ca actiunea de control va incepe maine, 31 mai, si ca este vorba despre o verificare care era prevazuta in planul anual al Corpului de control al ministerului", informeaza un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

In cadrul controlului vor fi verificate achizitiile publice derulate de unitatea sanitara, inclusiv contractele de achizitii de biocide si dezinfectanti, va fi verificat modul de raportare a infectiilor nosocomiale si modul de utilizare a produselor biocide si a dezinfectantilor, dar si unele concursuri derulate in ani precedenti, in urma unor sesizari care ar indica o posibila viciere a acestora, mai precizeaza sursa citata.

Controlul va viza si verificarea activitatii economico-financiare a unitatii, a implementarii unor proiecte din fonduri europene nerambursabile, dar si a procedurilor operationale si a modului lor de aplicare. Concluziile acestui control vor fi comunicate dupa elaborarea raportului final.