28 de restaurante si fast-food-uri din Bucuresti, amendate pentru nereguli grave: alimente expirate sau fara acte de provenienta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 29 mai 2016, 23:45 Actualitate | Esenţial

Restaurant
Foto: Agerpres
28 de restaurante si fast-food-uri din Bucuresti au fost amendate de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului pentru nereguli grave, iar 3 dintre ele obligate sa isi opreasca temporar activitatea, pana la remedierea problemelor, anunta Digi 24. Inspectorii ANPC au descoperit la cele 28 de restaurante si fast-food-uri alimente expirate sau fără documente de proveninţă, frigidere insalubre, mâncare recongelată sau ouă păstrate la temperatura camerei. Vezi in articol lista completa cu cele 28 de restaurante.

În urma controalelor au fost aplicate amenzi in valoare totala de 147.000 de lei, iar trei restaurante au fost obligate de ANPC să işi oprească temporar activitatea, până la remedierea problemelor.

Inspectorii ANPC au scos de la comercializare 185 de kilograme de carne şi 60 de bucăţi de lipii.

Lista restaurantele unde s-au găsit nereguli:

Cofetărie Franţuzească

Restaurant Beirut

Restaurant Zaitone

Restaurant Divan

Restaurant Picolo Mondo

Restaurant Vaca MUUU

Restaurant Yoshi

Restaurant Arăbesc Sis Kebab,

Four Season

La Oriental

Tarboush restaurant

Sultan

Restaurant Marele Zid

Restaurant Templul Soarelui

Memos

Karamna

El Bacha

L’Incontro

Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc

Tripoli- restaurant cu specific libanez

Restaurant No Name

Restaurant Coin Vert

Zen Sushi

Restaurant CHONG Quing

Restaurant Indian

Bozan Usta - Fast Food cu specific turcesc

Dristor Doner Fast Food

Restaurant Chineese Garden


Principalele nereguli constatate de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului:


- utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;

- aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;

- utilizarea de semipreparate supuse  operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;

- spatii frigorifice  care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;

- semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;

- lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;

- lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;

- depozitarea in aceeasi camera frigorifica  de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi);

- materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;

- nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;

- depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;

- graficul de temeperatura nu era completatat la zi;

- lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.










12616 vizualizari
  • +14 (24 voturi)    
    Ca peste tot in lume (Duminică, 29 mai 2016, 23:52)

    quietguy58 [utilizator]

    Ca peste tot in lume:
    restaurantele chinezesti si cele arabesti detin "topul" ca cele mai insalubre restaurante.
    • +3 (9 voturi)    
      Asta nu mai scrie (Luni, 30 mai 2016, 1:07)

      KostasP [utilizator] i-a raspuns lui quietguy58

      In quran. Au omis. Important este moarte indidelilor.
  • +10 (12 voturi)    
    Super (Luni, 30 mai 2016, 0:07)

    Soljenitin [utilizator]

    Foarte buna publicarea carciumilor, nerespectarea clientului trebuie sa se reflecte in venituri, mai anume in scaderea acestora.
  • +8 (8 voturi)    
    Despre restaurante japoneze (Luni, 30 mai 2016, 0:28)

    quietguy58 [utilizator]

    Nu prea am intilnit vreun restaurant japonez care sa fie amendat pentru lipsa de curatenie.

    In plus, faptul ca iti prepara mincarea in fatza ta este un element interesant.
    • 0 (0 voturi)    
      daca nu ai fost inca (Luni, 30 mai 2016, 9:36)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui quietguy58

      ... la un restaurant japonez din Romania, pastreaza-ti inocenta si impresiile ca ti se gateste mancarea in fata ta si nu te duce!
  • +4 (26 voturi)    
    informatia e inexacta si poate induce in eroare! (Luni, 30 mai 2016, 0:50)

    dr_bear [utilizator]

    Ca peste tot in lume, stirile sunt facute sa manipuleze. Nu avem lista COMPLETA a restaurantelor verificate. E posibil ca sa fi fost verificate doar 28 de restaurante in aceasta actiune, si acelea 28 sa fi primit fiecare amenda. E posibil ca aceasta actiune sa fi vizat in special restaurantele cu specific oriental. Stim clar ca nu este asa?
    Daca nu se da lista completa, nu are sens sa presupunem gratuit ca "restaurantele chinezesti si arabesti" detin topul....
    O serie de restaurante din cele de mai sus au patroni romani sau de alta nationalitate/etnie decat chineza sau araba. O parte dintre ele sunt turcesti. Turcii nu sunt arabi.
    Chiar trebuie sa o ardem pe prejudecati si xenofobie?....
    LE : cititi setul draconic de masuri impuse de DSP pentru o bucatarie si testati daca la voi acasa macar le-ati putea respecta, mai ales intr-o seara de weekend cand e restaurantul plin.
    • +3 (19 voturi)    
      Si tu (Luni, 30 mai 2016, 2:59)

      spysoby [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

      O cam dai in magleala ca sa spun asa mai elevat.Incepi insinuarea de control la comanda,apoi imi sugerezi ca si romanii sunt patroni la restaurante cu nume exotic.Apoi o frigi cu xenofofia ca tiganul prin furind din posete.Si la urma o arzi misto cu normele sanitare foarte dure ,greu de respectat in weekend.1.NORMELE SANITARE SE APLICA NU SE DISCUTA.2IGIENA E PENTRU TOATA SAPTAMINA DE APLICAT.3 "utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;" -ASTA UNDE PANA MEA O MAI BAGI.
    • +2 (8 voturi)    
      Felicitari! (Luni, 30 mai 2016, 9:25)

      Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

      Am vrut sa vad daca mai exista o minte limpede, incepusem sa cred ca doar talibanii se mai exprima pe aici!
      SI remarcati va rog cine controleaza domnule: D S P !!! Adica aceleasi DSP-uri care ne spuneau ca produsele hexifarma sunt ok!
      Priviti acolo ce masuri li se reproseaza:
      -frigidere cu grad avansat de uzura (nu erau noi)
      -grafic domnule PENTRU ULEIUL FOLOSIT
      -cum vine asta: materii congelate FARA CA UNITATEA SA AIBA AUTORIZATIE IN ACEST SENS!!! Noaptea mintii! Ai voie sa vinzi hamburgeri dar nu ai voie sa-i tii la congelator pana se vand!
      Deci pariul 1leu contra la 1miliard ca daca mergi in bucatariile de acasa ale talibanilor indignati de strainii care ne omoara ar trebui sa le interzici sa se hraneasca!
      Vad ca un taliban ti-a raspuns deja indignat cu sabloane "ordinele se aplica nu se discuta" si da exemplu cea mai negativa dintre situatii!
      Da, exista cateva care chiar nu respectau dar ce zici de alea care sunt sanctionate si vine DSP-ul (stiut si dovedit corupt) si-i calca pentru "congelarea fara autorizatie"? Deci legile lui Peste sunt facute in asa fel incat orice ai face sa fii permanent in ilegalitate pentru ca DSP-ul putred de corupt sa ia mereu spaga!
    • +3 (5 voturi)    
      :) (Luni, 30 mai 2016, 10:52)

      Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

      Si eu tot la asta ma gandeam, nu cred ca au verificat toate restaurantele din Bucuresti.

      De asemenea stirea e inselatoare pentru ca nu spune pentru ce a luat amenda fiecare dintre restaurante.

      Eu am mers la cateva din restaurantele din lista, am mancat foarte bine si o sa mai merg. Totusi as dori sa stiu care din restaurante au fost amendate pentru urmatoarele, ca sa evit in viitor:

      - utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;
      - aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
      - depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
      - colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;(asta e o "sechela din copilarie", am stat exact deasupra unui restaurant si mereu isi scoteau gunoiul in strada fara sa il ambaleze corespunzator, tineam tot timpul ferestrele inchise).
    • +1 (3 voturi)    
      Controale necesare (Luni, 30 mai 2016, 11:00)

      LianaSerbanescu1 [anonim] i-a raspuns lui dr_bear

      Eu nu am nici o obligatie acasa la mine sa respect aceleasi reguli de igiena, pentru ca suntem doar cativa membri ai familiei si nu risc sa imbolnavesc un pluton intreg din cauza ca nu mai stiu cand am cumparat pestele pe care il prepar. Mai mult, eu nu caut sa obtin profit in urma a ceea ce gatesc in seara respective, deci nu prea mi-ar da prin cap ideea de reconditiona vreo materie prima culinara, ca s-o transform din pierdere, in castig.
      Mi se pare de tot rasul sa comentati in felul asta faptul ca se impun reguli si apoi controale pentru verificare regulilor, in conditiile in care si asa sectorul asta de activitate e controlat putin si doar ca sa se intregeasca planul la amenzi, nicidecum in interesul clientilor.
      • -2 (2 voturi)    
        Nu e chiar asa. (Luni, 30 mai 2016, 14:19)

        Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui LianaSerbanescu1

        Hai sa fim constructivi: sectorul e controlat putin, e adevarat,.multi imbolnavesc populatia, e adevarat, dar pentru numele lui Dumnezeu de ce legislatia in Romania este facuta in asa fel incat NICIODATA se nu fii in regula si PERMANENT inspectorul sa te poata inchide sau sa te lase dupa cum "vrea" muschii lui? Asta e in regula?
        De ce de exemplu nu zice: temperatura din frigider trebuie sa fie intre 2 si 8 grade celsius! Nu!! Trebuie un grafic domnule, care oricum il fac lunar pe luna ce a trecut sau pe luna care vine!!!
        De ce nu vine inspectorul pune termometrul si daca sunt 11 grade sa-l inchida! Nuuu! Vine inspectorul, vede ca tempeeratura e ok , dar nu gaseste graficul completat cum trebuie! Daca nu e pusa ziua de azi de ce nu e pusa, daca e pusa , de ce e pusa, ce eu stiu dinainte?
        Sa fim seriosi Liana, DSP-ul NU controleaza cu adevarat sanatatea, ci merg dupa spaga punct!
        Faceti legile mai putin alambicate, cereti mai putine autorizatii de tocat carnea, autorizatie de congelat carnea, autorizatie de bagat chifteaua in chifla si autorizatie de maturat prin incinta, mai putine grafice care pot fi foarte bine trucate, si mai mult concentrati-va pe ce conteaza: ce temperatura era atunci cand ai venit? Erau 3 grade Bine! Erau 20! Te inchid, iti iei frigider si te deschid dupa! Acum daca aveau grafic si erau 12 grade in frigider probabil au scapat! Ca au facut graficul!
        Deci legislatie alambicata special conceputa pentru SPAGA! Si va mai spun inca o data cine a controlat: DSP-ul care a zis ca 97% dintre produsele Hexifarma sunt conforme! Despre ce vorbim aici?
        Vreau sa vad un inspector care zice: n-am domnule ce sa-i fac, respecta conditiile! Pai si pe Umami Burger din New York i-ar inchide zelosii nostri DSP-isti p[entru care legislatia este special difuza!
  • -4 (6 voturi)    
    Deci si astia vor sa ne ucida in masa (Luni, 30 mai 2016, 1:28)

    SkyDan [utilizator]

    Dezinfectanti, medicamente, alimente, restaurante cu produse mizerabile. Complot impotriva unui popor dezorientat?

    Amenzi maxime presiune maxima !

    Uniunea Salvati Romania!
  • +3 (3 voturi)    
    INTERESANTA POZA (Luni, 30 mai 2016, 10:15)

    oaspetele [utilizator]

    Imaginea ne prezinta un restaurant nemtesc. Foarte inspirat.


Abonare la comentarii cu RSS





ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version