O fetita de 7 ani din Turda a murit, duminica dupa-amiaza, dupa ce sarise de pe trambulina unui strand din statiunea hunedoreana Geoagiu Bai, iar un copil i-a cazut pe spate, politistii deschizand un dosar penal pentru ucidere din culpa, transmite Mediafax.

Fetita de 7 ani din Turda a murit dupa ce, spun politistii hunedoreni, un alt minor a cazut peste copila, la un strand din statiunea Geoagiu Bai.

"Fetita era cu parintii ei la strand. A sarit de pe trambulina in bazin, in urma ei a sarit un alt copil, care i-a sarit practic in spate. Parintii au solicitat Ambulanta, iar la o ora si jumatate, dupa resuscitari, a murit la spital', a declarat, duminica, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, Laura Bradu.

Fetita a reusit sa iasa pe picioarele ei din bazin, dar la scurt timp a cazut inconstienta pe marginea bazinului.

Reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta Hunedoara sustin ca fetita era inconstienta in momentul in care echipajul medical a ajuns la strandul din Geoagiu, iar pe drumul spre spital starea ei de sanatate s-a agravat.

"Echipajul nostru a gasit-o inconstienta, dar cu respiratii spontane si puls prezent. Au fost aplicate toate procedurile si manevrele conform protocolului, i-au pus guler cervical, au imobilizat-o in saltea vacum, i-au pus oxigen, au urcat-o in Ambulanta si au plecat spre spitalul din Orastie. Pe drum starea s-a agravat, fetita a inceput sa verse si la intrarea in Urgente, cand s-a facut transferul din Ambulanta in Urgenta, fetita a intrat in stop cardio-respirator. Au inceput manevrele de resuscitare, dar fara succes", a declarat purtatorul de cuvant al SAJ Hunedoara, Calin Dumitrescu.

Politistii hunedoreni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si fac cercetari pentru a-l identifica pe copilul care a sarit peste fetita.

Din primele informatii ar fi vorba despre un baiat cu varsta cuprinsa intre 4 si 7 ani.