Elena Udrea a solicitat vineri, in timpul audierilor de la Curtea Suprema din dosarul "Gala Bute", ca in proces sa fie audiati, ca martori, Catalin Predoiu, Emil Boc si Dorin Cocos, fostul ministrul aducand si detalii despre o intalnire cu Emil Boc pentru sponsorizarea evenimentului, transmite Mediafax.

Elena UdreaFoto: Hotnews

Vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc un nou termen din procesul "Gala Bute", in care Elena Udrea este judecata alaturi de Rudel Obreja, Tudor Breazu, Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ion Ariton si Ana Maria Topoliceanu, sedinta la care Elena Udrea a cerut instantei audierea fostului ministru Catalin Predoiu, a fostului premier Emil Boc si a fostului sau sot, omul de afaceri Dorin Cocos.

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a dat declaratii in fata judecatorilor, referitoare la acuzatiile care i se aduc, precizand ca este posibil sa fi avut loc discutii intre ea, Emil Boc si fostul ministru, Ion Ariton, despre eventuale incercari de convingere a unor companii de stat pentru sponsorizarea evenimentului.

Astfel, intrebata fiind daca a discutat in 2011 cu Ariton despre sponsorizarea de catre 10 companii de la Ministerul Energiei a galei, Udrea a declarat: "Direct cu domnul Ariton nu am discutat. Este posibil ca amandoi sa fi participat la discutia cu Emil Boc, legata de companiile de stat care ar fi putut sponsoriza evenimentul."

Predoiu: Eu si Ialomitianu am "indreptat" o hotarare de Guvern

Liberalul Catalin Predoiu a precizat vineri ca nu are nicio emotie daca va fi chemat ca martor in dosarul 'Gala Bute', dupa cum a solicitat Elena Udrea la Inalta Curte.

"Nu este prima data, nu e treaba mea, e treaba judecatorilor, a procurorilor. Deocamdata, ma ocup de altceva", afirmat Predoiu, intrebat in legatura cu cererea Elenei Udrea.

Predoiu a sustinut ca el si cu fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu au "indreptat" o hotarare de Guvern propusa pentru a fi.

"Hartiile sunt la Guvern, stenograma sedintei e la Guvern, toate conditiile in care s-a adoptat hotararea sunt cunoscute. Am mai explicat. Eu si Ialomitianu am indreptat o hotarare care era propusa pentru a fi adoptata. Se intampla frecvent in Guvern. Sunt doua chestiuni separate, una este adoptarea Hotararii, alta este aplicarea ei. Mai multe nu stiu. Orice persoana care este solicitata este obligata sa mearga la justitie, dar eu nu am nicio emotie in acest sens", a adaugat Predoiu.