Consiliul Judetean Covasna si Primaria Sfantu Gheorghe si-au anuntat joi, in mod oficial, intentia de a contribui financiar la finalizarea lucrarilor la Aeroportul International Brasov-Ghimbav, potrivit Agerpres.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ca aceasta investitie va aduce numeroase beneficii sociale si economice judetului Covasna, insa autoritatile covasnene sunt dispuse sa se implice financiar numai daca exista certitudinea ca lucrarile se vor finaliza, iar aeroportul va deveni functional.

'Proiectul aeroportului de la Ghimbav stagneaza de exact doi ani,(...) cand a fost predata pista, iar de atunci nu s-a mai investit nimic. Practic, pana acum, a investit doar Consiliul Judetean Brasov, care si-a epuizat in mare parte resursele si posibilitatile de finantare a proiectului. Pana acum ei au investit in jur de 25 de milioane de euro si, pentru urmatorii trei ani, mai au capacitatea de a investi in jur de 3,5 milioane de euro. (...)

Exista o intelegere ca Primaria Brasov sa intre cu 30 de milioane de euro, dar foarte probabil nici aceasta suma nu va fi suficienta pentru finalizarea acestui proiect, care a fost estimat undeva la 65-70 de milioane de euro. De aceea, noi am propus ca atat Primaria municipiului Sfantu Gheorghe, cat si Consiliul Judetean Covasna, in urmatorii trei ani, sa contribuie cu cate maximum trei milioane de euro, insa conditia noastra este ca suma sa fie folosita exclusiv pentru si cand se finalizeaza proiectul. Deci noi nu investim in investitii intermediare, (..) investim numai daca se finalizeaza aeroportul. Asta e intelegerea noastra (...) Nu are rost sa vorbim despre beneficiile aeroportului, ele sunt evidente (...) Eu cred ca este un proiect din care avem numai de castigat si consider ca o eventuala contributie a noastra ar aduce multe beneficii economice si sociale', a declarat Antal Arpad.

Potrivit acestuia, autoritatile covasnene, impreuna cu presedintele UDMR Brasov, Kovacs Attila, au avut recent o discutie pe aceasta tema cu primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, iar saptamana viitoare, cel mai probabil luni, va urma o noua runda de discutii.

In cursul zilei de joi, Consiliul Judetean Covasna si Consiliul Local Sfantu Gheorghe, reunite in sedinte ordinare, si-au dat acordul de principiu pentru participarea la acest proiect in conditiile mentionate