Premierul Dacian Ciolos a acordat un interviu pentru Washington Post cu ocazia vizitein de lucru in Statele Unite desfasurate saptamana aceasta. Premierul a aratat ca partidele politice din Romania trebuie sa se reformeze si sa vina cu oameni noi pentru alegerile din toamna, astfel incat viitorul guvern sa reprezinte o rupere fata de guvernele anterioare cabinetului Ciolos. Toptodata, Ciolos a recunoscut că nu este foarte popular pentru că "așteptările sunt foarte ridicate și există multe critici care spun ca nu fac suficient de multe în procesul de reformă".

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

"Am început, dar trebuie să schimbăm unele legi. Pentru a face asta, avem nevoie de sprijinul partidelor politice în parlament. Este posibil ca partidelor politice să nu le placă un guvern independent'', a declarat dacian Ciolos, intrebat cum s-a descurcat pana acum in pozitia de premier.

"Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, guvernul a asigurat deplina transparență asupra cheltuielilor publice - modul în care cheltuim banul public. Toate instituțiile publice sunt obligate să-și publice cheltuielile. Am început să reducem birocrația. Sper că vom avea timp să propunem o nouă legislație pentru a spori calitatea oamenilor care lucrează în administrația publică, pentru a veni cu un nou proces de recrutare bazat pe competență și profesionalism. Până acum, fiecare partid a numit oameni în principal pe baza criteriilor politice”, a mai declarat seful Guvernului.

Ciolos a reiterat ca nu intentioneaza sa candideze, preferand sa aiba increderea partidelor politice in actualul mandat.

Citeste interviul integral pe Washington Post