Scandalul Hexi Pharma a aparut in momentul cand firma se pregatea de extinderea vanzarilor in strainatate, drept pentru care probabil ca Hexi prindea prea multa putere si ar fi devenit periculoasa pentru multe interese, a declarat, joi, directorul general al firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, citat de Mediafax.

Directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, a declarat joi presei ca scandalul privind dezinfectantii produsi de firma pe care o conduce a aparut exact in momentul cand se pregateau sa se extinda si in strainatate, drept pentru care ea crede ca "in momentul in care incepi sa prinzi putere, devii periculos pentru multe interese".

"Acesta este punctul meu de vedere. Surprinzator este faptul ca acest scandal a aparut exact in momentul in care noi ne doream sa ne lansam pe piata externa si facusem toate demersurile, incepusem sa aparem si pe la targuri internationale si probabil ca asta a deranjat", a declarat ea.

Dinu a mai explicat ca de-a lungul anilor, Hexi Pharma a semnat contracte cu Spitalul Militar, cu penitenciare, cu unitati militare si cu clinici private, DSP-uri.

"Ce este surprinzator, nu am semnat niciodata un contract de livrare cu Ministerul Sanatatii, va spun asta pentru ca s-au adus o serie de acuze vizavi de relatia noastra cu Ministerul Sanatatii. Ministerul Sanatatii face cateodata achizitii ca autoritate contractanta pentru rezervele de stat sau pentru diverse pandemii sau ce mai apare", a precizat Dinu.

Ea a mai spus ca nu a primit nicio sesizare in scris sau verbala de la vreun medic dinc are sa reiasa ca produsele nu ar fi in regula.

"Toate sesizarile au fost facute referitor la etichetarea produsului, atunci ne-au rugat sa reetichetam produsele pentru ca nu trecusem nu stiu ce norme pe acele produse. A fost singurul repros", a spus ea.

In ceea ce priveste afacerile lui Dan Condrea, Flori Dinu spune ca ea se ocupa doar de vanzari si nu stie nimic despre ce facea acesta cu banii lui.

"Nu am avut cunostinta unde s-au dus banii patronului Condrea, eu ma ocupam de vanzarile produselor Hexi Pharma. Dumnealui putea face ce doreste cu banii domniei sale. Nu mi-as fi permis sa-l intreb asa ceva. Nu era un om deschis, poate asta ii si deranja pe multi fiindca nu se exprima cu lejeritate fata de oricine", a declarat Dinu.

Nu in ultimul rand, ea a mai spus ca si-ar dori ca numele Hexi Pharma sa isi revina si spune ca produsele nu au avut nicio problema, in ciuda dovezilor prezentate de Guvern in urma analizei de laborator a produselor Hexi Pharma care arata ca substantele erau diluate si de 4.000 de ori.

"Mi-as dori sa mai auziti de compania Hexi Pharma. Imaginea a fost foarte patata si eu vreau sa-i asigur pe cei care au folosit produsele noastre, ca acestea au fost conforme si au fost bune, eu garantez asta personal", a incheiat Flori Dinu.