Circulatia pe Valea Oltului, in zona viaductului Raul Vadului, a fost oprita joi pentru cateva ore, din cauza unei viituri pe raul Olt care a dus la inundarea carosabilului pe o lungime de 60 de metri, anunta Agerpres.

"Varianta pe care se circula, deoarece in zona se executa lucrari de reparatii la viaduct, a fost din nou inundata, din cauza precipitatiilor abundente din ultima perioada. S-a luat masura opririi circulatiei pe ambele sensuri, iar autoritatile judetului au discutat cu reprezentantii companiei energetice din zona pentru solutii. Politia a dirijat circulatia si a intervenit in zona pentru a elimina riscul producerii unor accidente. Traficul a fost reluat in jurul orei 16.00", a precizat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Alina Teodorescu.

Avand in vedere precipitatiile abundente inregistrate in ultimele doua zile in nordul judetului Valcea, raul Olt a iesit din matca pe raza localitatii Cainenii Mici, in dreptul viaductului Raul Vadului. Astfel, pe DN 7, la km 237, carosabilul a fost acoperit pentru mai multe ore cu apa pe aproximativ 70 de metri.

Prefectul Radu Renga a luat legatura cu Hidroelectrica pentru uzinarea apei astfel incat debitele sa scada.

De asemenea, la fata locului reprezentanti ai Primariei Caineni, ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Caineni, ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Valcea, ai Companiei Drumuri Nationale, precum si ai Administratiei Bazinale de Apa Olt au intervenit pentru amenajarea unui dig de protectie.