Vremea va continua sa se incalzeasca, dar va fi in general instabila in jumatatea de est a tarii si la munte unde, indeosebi dupa-amiaza si seara, vor fi innorari temporar accentuate, local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, informeaza Asministratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Vineri

Vremea va continua sa se incalzeasca, dar va fi in general instabila in jumatatea de est a tarii si la munte unde, indeosebi dupa-amiaza si seara, vor fi innorari temporar accentuate, local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina si, pe arii restranse, se vor mai cumula cantitati de apa de peste 15 l/mp. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi de la 19...20 de grade pe litoral si in depresiuni, pana in jurul a 28 de grade in Campia de Vest; minimele termice se vor incadra intre 8 si 17 grade, usor mai scazute in depresiunile intramontane. Spre dimineata vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti

Vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara cand vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 13...14 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

La munte

Vremea se va incalzi fata de intervalul precedent. Cerul va fi variabil cu innorari dupa amiaza si in primele ore ale noptii, cand, pe arii relativ extinse in zona Carpatilor Orientali si izolat in rest, vor fi averse si descarcari electrice. Doar punctiform, cantitatile de apa mai pot fi insemnate. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari pe crestele Orientalilor.

Sambata

Valorile termice vor continua sa creasca usor si se vor situa peste cele normale pentru ultima decada a lunii mai. In nordul, centrul, estul si in sud-estul teritoriului, precum si la munte, dupa-amiaza si seara, cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii relativ restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 30 de grade, cu cele mai ridicate valori in vest si sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse intre 6...7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 17...18 grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

La munte

Temperatura aerului va continua sa creasca. Cerul va fi variabil cu innorari dupa amiaza si seara, cand, pe arii restranse, mai ales in zona Carpatilor Orientali, vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va fi slab si moderat.

Duminica, la munte

Valorile termice vor continua sa creasca usor si vor fi, in general, mai ridicate decat cele normale pentru ultima decada a lunii mai. Dupa amiaza si seara, vor fi innorari si, pe arii restranse, averse slabe si descarcari electrice. Vantul va fi slab si moderat cu unele intensificari in Carpatii Occidentali si zona inalta a Carpatilor Meridionali.