Politistii ilfoveni au retinut opt persoane in urma perchezitiilor efectuate marti, in Bucuresti si 11 judete, la domiciliile a 48 de persoane banuite de evaziune fiscala, precum si la sediile firmelor administrate de acestea, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 50.000.000 de lei.

"Politistii au identificat bunuri mobile si imobile apartinand persoanelor vizate, asupra carora s-a dispus masura sechestrului asigurator, in vederea recuperarii prejudiciului", informeaza IPJ Ilfov, citat de Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, o parte dintre membrii gruparii au infiintat mai multe societati comerciale tip fantoma, prin intermediul carora au emis facturi fictive catre alte 200 de unitati economice, facilitandu-le administratorilor acestora sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit.

"In urma perchezitiilor, 34 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Ilfov pentru audieri. De asemenea, de la sediile societatilor comerciale vizate politistii au ridicat documente financiar-contabile si alte inscrisuri in vederea probarii activitatii infractionale a membrilor gruparii", se arata in comunicat.

Totodata, au fost puse in executare 28 de mandate de aducere.

Ancheta este coordonata de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In investigatiile efectuate, politistii au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna si al Directiei pentru Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.