Ultima zi de depunere a declaratiei fiscale pe anul trecut. De joi se aplica amenzi

de Carla Dinu     HotNews.ro
Miercuri, 25 mai 2016, 9:16 Actualitate | Esenţial

Contribuabilii persoane fizice au obligatia sa depuna la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) declaratia de venit pe anul trecut pana miercuri, 25 mai. Cine intarzie cu depunerea formularului 200 va primi amenzi ce pot ajunge pana la 500 de lei.

Potrivit Ordinului ANAF nr. 3605/2015, au obligatia depunerii declaratiei 200 persoanele fizice care in anul 2015 au realizat, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, din:
  •  activitati independente;
  • cedarea folosintei bunurilor;
  •  activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real (cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi, cresterea si exploatarea animalelor);
  •  piscicultura si silvicultura (recoltarea si valorificarea produselor specifice fondului forestier national, respectiv a produselor lemnoase si nelemnoase, precum si cele obtinute din exploatarea amenajarilor piscicole); ￯
  • transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;
  • operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare;
  • jocuri de noroc. 
Totodata, declaratia se depune si de catre persoanele fizice rezidente intr-un stat membru al UE sau al Spatiului Economic European care obtin venituri din activitati independente din Romania si opteaza pentru regularizarea impozitului in Romania.

Persoanele fizice au la dispozitie mai multe variante pentru a trimite la ANAF Declaratia de venituri. Astfel, formularul 200 se poate depune in format hartie, direct la registratura organului fiscal competent sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.

Formularul 200 poate fi transmis si prin mijloace electronice, pe portalul www.e-guvernare.ro, de catre contribuabilii persoane fizice detinatori de certificate digitale, care semneaza in nume propriu declaratia.

Declaratia de venituri poate sa fie transmisa si prin intermediul Spatiului Privat Virtual, cu ajutorul credentialelor de tip nume utilizator si parola insotite de coduri de autentificare de unica folosinta OTP sau a unui certificat digital calificat.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

1467 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică