Un barbat, aflat in arest preventiv si incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, a evadat, marti seara, atribuindu-si identitatea altei persoane private de libertate, ce urma sa fie eliberata la expirarea ordonantei de retinere, informeaza Politia Capitalei, citata de Agerpres.

UPDATE 13.07Barbatul a fost prins miercuri in zona Pietei Chirigiu din Bucuresti si va fi audiat la sediul Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evadare si fals privind identitatea.

Din primele verificari a rezultat ca barbatul a evadat din arestul Politiei Capitalei in momentul in care a fost declansata procedura de punere in libertate a celui retinut si i-a indus in eroare pe agenti, declarandu-si in mod fals identitatea.

Mai mult, s-a imbracat in hainele celuilalt barbat si avand asupra sa documentele celui ce urma sa fie pus in libertate, profitand de o asemanare fizica cu acela, a fost pus in libertate in mod eronat.

In acest caz, a fost sesizata unitatea de parchet competenta si in prezent se efectueaza cercetari pentru stabilirea imprejurarilor ce au dus la producerea acestui incident, precum si sub aspectul savarsirii infractiunilor de evadare si de fals privind identitatea.

Barbatul evadat a fost dat in urmarire, mai precizeaza Politia Capitalei.