Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, a calificat marti vizita premierului Dacian Ciolos in Statele Unite ale Americii drept "un pas foarte important in evolutia" parteneriatului strategic al Romaniei cu SUA, anunta Agerpres.

George MaiorFoto: Agerpres

"Consider ca aceasta vizita a putut prilejui aprofundarea unor teme importante actuale ale acestui parteneriat, fie ca vorbim de securitatea Romaniei, fie ca vorbim de relatia economica dintre SUA si Romania.

Au fost intalniri foarte importante, care au ocazionat discutii consistente pe toate aceste teme. Cred ca putem afirma fara a exagera ca a fost un pas foarte important inainte in evolutia acestui parteneriat, care nu este un element static in politica noastra externa si de securitate. Ii multumesc domnului premier pentru felul in care a abordat probleme stringente ale relatiilor bilaterale dintre Romania si SUA in acest context", a afirmat Maior, la o intalnire cu comunitatea romaneasca din zona Washingtonului, la care a fost prezent, la invitatia ambasadei, premierul Dacian Ciolos.

Ambasadorul George Maior a afirmat totodata ca, la Washington, exista "o comunitate extrem de influenta, extrem de diversa, bine inserata in structurile americane, in diversele medii intelectuale politice, economice, din aceasta tara (...) si intotdeauna interesata de evolutiile din Romania".

Maior l-a asigurat pe premier ca relatia strategica cu SUA este pentru el, personal, "o chestiune vitala in ceea ce priveste evolutia securitatii Romaniei si a prosperitatii acestei tari".

La intalnirea gazduita de Ambasada Romaniei la Washington au participat peste 150 de persoane.