Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a lui Petru Roman (PNL), primar al orasului Deta la data savarsirii faptelor, sub aspectul infractiunii de conflict de interese in forma continuata, informeaza Agerpres. Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Judecatoriei Deta, mentioneaza sursa citata.

Petru RomanFoto: Agerpres

Potrivit rechizitoriului procurorilor, inculpatul Roman Petru, in calitate de primar al orasului Deta, in perioada 2008-2012, a avizat documentele justificative pentru plata a 50 de facturi de achizitie, in valoare de 27.029 de lei, din totalul celor 100 facturi achitate din bugetul Primariei Orasului Deta, catre o societate in cadrul careia inculpatul detine calitatea de membru cooperator, arata un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat, in 2015, Parchetul de pe langa Judecatoria Deta, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat si anunta public, in 2015, ca 'in perioada exercitarii mandatului de primar, S.C. 'ON-WESTLINE' S.R.L. - societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata (Roman Petru, n.r.) si sotia acesteia detin calitatea de asociat unic si respectiv functia de administrator - a incheiat cu Primaria Orasului Deta patru contracte de servicii, in valoare totala de 28.760 de lei, iar Societatea Cooperativa 'CONSUMCOOP Deta', (societate in cadrul careia care persoana evaluata detine calitatea de membru cooperator), a emis catre Primaria Orasului Deta 100 de facturi in suma totala de 45.543 de lei. Persoana evaluata a incalcat, astfel, dispozitiile (...) din Legea nr. 393/2004. (...). Prin incheierea si semnarea celor patru contracte de prestari servicii intre S.C. 'ON-WESTLINE' S.R.L. si Primaria Orasului Deta s-au realizat foloase materiale pentru sine si pentru sotia sa. Valoarea totala a achizitiilor (contracte comerciale si facturi pe baza de comanda) derulate in perioada 2009 - 2012 intre societatea comerciala si primarie si respectiv intre societatea cooperativa si primarie este de 74.303 de lei".

Petru Roman candideaza pentru un nou mandat de primar, din partea PNL.