Un proiect finantat prin POS-Mediu, in valoare de 302.878 euro, se implementeaza in Geoparcul Platoul Mehedinti, a declarat marti, pentru Agerpres, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Aladin Georgescu.

Potrivit acestuia, obiectivele principale ale proiectului sunt elaborarea Planului de management integrat al geoparcului si a unui studiu de impact necesar promovarii strategiei de eficientizare a activitatilor de conservare a mediului natural.

"Proiectul in cauza - Managementul resurselor biologice si constientizare publica in Geoparcul Platoul Mehedinti - se deruleaza in toate cele 17 arii naturale protejate unde a inceput amenajarea si omologarea a 11 trasee si popasuri turistice si s-a efectuat un inventar cu aproximativ 200 monumentele naturale, culturale si istorice din comunitatile locale situate in perimetrul geoparcului si s-au delimitat rezervatiile naturale", a precizat Georgescu.

Seful CJ Mehedinti a mai aratat ca prin investitiile respective se urmareste introducerea Geoparcului Platoul Mehedinti in circuitul turistic international si protejarea unor specii aflate pe lista rosie a IUCN, pe care se afla specii de animale si plante ocrotite la nivel mondial.

Geoparcul Platoul Mehedinti, cu o suprafata de 106.500 hectare, se afla in partea de sud-vest a Romaniei, in judetele Mehedinti si Gorj.