Premierul Dacian Ciolos spera sa convinga conducerea companiei Ford sa investeasca in Romania nu numai in productie, ci si in cercetare si dezvoltare. Premierul s-a intalnit luni, in Detroit, la Centrul de cercetare-inovare al Ford Motor Company, cu 20 de romani angajati ai companiei americane, de care s-a declarat foarte mandru si carora le-a transmis ca ii asteapta si in Romania.

'Sunt foarte fericit ca am avut oportunitatea de a-i intalni pe inginerii romani si trebuie sa recunosc ca sunt foarte mandru de ei. Sper ca vom reusi sa-i convingem pe cei de la Ford sa investeasca nu numai in productie, (...) dar si in cercetare si dezvoltare, pentru ca, dupa cum vedeti, avem multe resurse umane si este bine ca lucreaza la sediul central al companiei, dar sunt sigur ca putem face lucruri la fel de bune si in Romania', a spus prim-ministrul care a vorbit cu fiecare dintre romanii prezenti la intalnire.

Ciolos a fost insotit in cursul vizitei la Centrul de inovare al companiei americane de vicepresedintele pentru relatii guvernamentale internationale al Ford Motor Company, Stephen Biegun.

Biegun a afirmat ca premierul Dacian Ciolos a fost un partener 'extrem de constructiv' pentru compania Ford.

'In mandatul sau si in ultimul an, am consolidat Romania ca pilon principal al strategiei noastre de productie in Europa', a spus el.

Ciolos are luni si o intalnire cu Mark Fields, CEO al companiei Ford.

Alaturi de prim-ministru, in vizita la Centrul de inovare Ford, s-au aflat seful Cancelariei Dragos Tudorache, secretarul de stat de la Departamentul pentru Investitii Straine Manuel Costescu, ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm si ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior.