Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele pentru acreditarea noilor ambasadorilor ai Romaniei in Moldova, Estonia si Italia, scrie Mediafax. Astfel, Daniela Mihaela Camarasan a fost acreditata in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Estonia, Daniel Ionita in Republica Moldova, iar George Gabriel Bologan in Republica Italiana si in Republica Malta.

Ei au primit aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite de politica externa la inceputul lunii aprilie.

Daniela Mihaela Camarasan a detinut mai multe functii in cadrul MAE, printre care si cea de director de cabinet a fostului ministru Titus Corlatean.

Daniel Ionita a fost numit in functia de secretar de stat pentru afaceri strategice la MAE in decembrie 2014 si este diplomat de cariera. Si-a inceput activitatea in MAE in iunie 1996, parcurgand succesiv toate treptele diplomatice, de la atasat la ministru plenipotentiar. Ionita a fost ambasador in Norvegia. De asemenea, are experienta in negocieri internationale, fiind parte a delegatiei oficiale care a negociat Acordul bilateral cu SUA referitor la participarea Romaniei la sistemul de aparare antiracheta. Din decembrie 2006 pana in septembrie 2010 a asigurat conducerea Directiei NATO, transformata ulterior in Directia Politici de Securitate si a raspuns de agenda politica a Summit-ului NATO de la Bucuresti.

George Gabriel Bologan, propus ambasador in Italia, Malta si San Marino, a fost rechemat de Iohannis in martie de la Milano, din postul de consul.