Aproximativ o mie de marinari militari romani si francezi participa, luni, la exercitii de lupta in apele teritoriale romanesti si in apele internationale ale Marii Negre, in actiune fiind implicate fregata franceza "Jean Bart", alaturi de nave militare, elicoptere si avioane romanesti, scrie Mediafax.

Potrivit Statului Major al Fortelor Navale, la aplicatia militara bilaterala romano-franceza, care presupune exercitii de lupta la suprafata, de lupta antisubmarin si de lupta antiaeriana, exercitii de supraveghere maritima si aeriana, precum si exercitii de inspectie si control la nave suspecte de trafic ilegal pe mare, vor participa aproximativ o mie de marinari militari romani si francezi.

La exercitiile care se desfasoara in apele teritoriale romanesti si in apele internationale ale Marii Negre, din partea Fortelor Navale Romane participa doua fregate, o corveta, doua nave purtatoare de rachete, doua dragoare maritime si doua elicoptere Puma Naval, din partea Fortelor Aeriene Romane participa doua avioane MIG 21 LanceR de la Baza 86 Aeriana Borcea, iar din partea Marinei Militare Franceze participa fregata "Jean Bart".

Nava militara franceza a ajuns in Portul Constanta, joi, desfasurand, chiar inainte de sosire, un exercitiu tip PASSEX, in apele teritoriale romanesti, alaturi de fregata romaneasca "Marasesti".

Fregata "Jean Bart" este o nava din clasa F 70AA, care poate desfasura misiuni de lupta antiaeriana in cadrul operatiunilor aero-maritime, precum si operatii de gestionare crize maritime. Nava poate interveni in orice zona de pe glob, impreuna cu alte platforme militare aliate sau internationale.