Comandatul echipajului ISU prezent la concertul 'Carla's Dream' organizat vineri, la Galleria Mall Piatra Neamt, a solicitat organizatorilor ca spectacolul sa nu mai aiba loc din cauza numarului ridicat de participanti si a conditiilor improprii, informeaza Agerpres.

Publicul prezent la concertul Carla's Dreams din Piatra NeamtFoto: vestea.net

Plutonierul major Catalin Buturca a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca inainte cu cateva minute de a incepe concertul, a avut o discutie cu organizatorii si reprezentantii Ambulantei si Jandarmeriei si a propus anularea concertului.

'Dupa ce a inceput sa se aglomereze, am reverificat sursele de apa interioare, am facut dispozitivul cu teava tip C pentru ca era vizibil pericolul in caz ca izbucnea un incendiu. Am anuntat in dispecerat ca am nevoie de prezenta unui superior, in special de cineva care poate sa ia o decizie privind incheierea acestui concert. Am discutat si cu organizatorii, si cu cei de la Ambulanta si Jandarmi, inainte de a incepe spectacolul, si le-am propus sa nu mai aiba loc spectacolul pentru ca adunarea de persoane nu va permite acordarea primului ajutor, ca vor fi oameni in pericol. Organizatorii au dorit totusi sa continue acest concert. Le-am propus ca prezentatorul sa anunte sa se faca un culoar de evacuare iar copiii sa fie protejati si a anuntat acest lucru', a declarat plutonierul major Catalin Buturca.

Acesta a adaugat ca starile de lipotimie au aparut inainte de a incepe concertul si s-au accentuat imediat dupa ce a inceput spectacolul.

'Inainte sa inceapa concertul au inceput problemele, erau copii care respirau greu, faceau atacuri de panica. Cineva chiar a lesinat si i s-a acordat primul ajutor medical. A inceput concertul si a lesinat cineva intr-o parte in care nu aveam acces. Am luat decizia sa il rog pe solist sa intrerupa concertul si sa spuna la microfon sa se creeze un culoar de evacuare. A colaborat foarte bine solistul. In primii 10 metri am avut un culoar, dupa aceea pur si simplu am continuat sa inaintam prin forta pana la pacient. I s-a acordat ajutorul medical si intre timp a fost reluat concertul in urma mea. Dupa 10 minute iar au inceput sa lesine persoane si totul incepea sa fie scapat de sub control. Nu se putea ajunge la persoane pentru a se acorda primul ajutor medical. Am luat in spate o persoana de pe scena si am dus-o la punctul medical. Era un punct medical realizat in spatele scenei. Intr-un minut au lesinat 3 persoane si de aceea am luat decizia sa opresc concertul. Mi-am dat seama ca nu vom putea face fata cu un doctor, doi paramedici si un asistent la atatea cazuri. Am luat decizia de a ma duce la solist si sa intrerupa si am specificat ca nu se mai poate ajunge pentru acordarea primului ajutor medical. Chiar i-am spus ca pot muri oameni si a inteles in cinci secunde si a anuntat ca se opreste concertul. Putea sa mai intarzie dar a intrerupt imediat, a colaborat foarte bine', a povestit comandatul echipajului ISU Neamt.

Inspectorul sef al ISU Neamt, colonelul Ioan Nitica, a declarat ca, daca membrii formatiei nu ar fi oprit concertul, se urca pe scena si ar fi oprit personal spectacolul si chiar ar fi oprit curentul electric pentru a intrerupe evenimentul daca ar fi fost cazul.