Vremea se va mentine calda, dar instabila in prima jumatate a saptamanii viitoare, in majoritatea regiunilor. In Capitala, in urmatoarele zile, cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in orele serii cand vor fi averse si descarcari electrice, potrivit meteorologilor, citati de Mediafax.

Luni

In tara, vremea va continua sa se incalzeasca in majoritatea zonelor, dar cu precadere in vestul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice, in special in cursul dupa-amiezii, local in zonele montane si submontane si pe arii mai restranse in estul si in sud-estul teritoriului. Vor fi conditii de grindina. In a doua parte a noptii, cerul se va innora si va incepe sa ploua in regiunile sud-vestice. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade in delta si 29 ...30 de grade in Campia de Vest.

La Bucuresti, vremea se va mentine usor mai calda decat in mod normal in ultima decada a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in orele serii cand vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 26 de grade.

Marti

In tara, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile. Mai ales dupa orele amiezii, vor fi innorari sipe arii extinse averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, izolat chiar vijelii. Poile vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor fi local insemnate si va cadea grindina. Temperaturile maxime, in scadere in jumatatea de vest a tarii, se vor incadra intre 19 in delta si in Dealurile de Vest si 27 de grade in sud-est.

Si la Bucuresti, vremea va deveni instabila. Treptat innorarile se vor accentua si, mai ales incepand cu orele serii, se vor semnala averse, ce pot avea caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 25 de grade.

Miercuri si joi

Vremea va continua sa fie instabila, cu ploi in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi mai intense in partea de sud-est a teritoriului si la munte, unde local se vor cumula cantitati de apa insemnate. Temperaturile maxime se vor incadra intre 15 si 25 de grade. Spre sfarsitul saptamanii insa ploile se mai raresc, urmand a-si face aparitia dupa-amiaza si seara cu precadere in zonele de munte, iar vremea va intra intr-un proces de incalzire, urmand a se inregistra valori termice mai ridicate decat cele climatologic specifice acestei perioade din an, mai ales in vest si centru.