Dupa succesul inregistrat cu prima sa carte, "Flash-uri din sens opus", politisul brasovean Marian Godina revine cu o carte pentru copii, "In misiune cu Marian", volum ce cuprinde o serie de povestiri simpatice pentru cei mici, ilustrate cu imagini sugestive si atractive, anunta editura Curtea Veche, intr-un comunicat.

Marian GodinaFoto: Curtea Veche Publishing

"In misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!" isi propune sa ii ajute pe micuti sa isi contureze o perceptie corecta despre meseria de politist rutier, prezentandu-l pe acesta drept prietenul tuturor, cu precadere al copiilor.

Personajele principale ale cartii sunt agentul de circulatie Marian, dar si Luca, un baietel de sase ani pasionat de meseria de politist. Cei doi se imprietenesc, iar Luca afla de la Marian ce responsabilitati are un politist de circulatie, ce este masina de politie, de ce trebuie sa purtam centura de siguranta, ce inseamna 112 si multe alte informatii utile. Fiindca toate acestea sunt explicate pe intelesul baietelului, Marian si micul sau prieten indeplinesc o misiune speciala, iar la finalul cartii, micii cititori descopera alaturi de Luca un lucru important, acela ca politistul este prietenul copiilor, care ii poate ajuta oricand dau de greu.

Despre motivele care au stat in spatele cartii in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing, Marian Godina a scris pe pagina sa de Facebook: "Metodele de educare a copiilor sunt destul de invechite. Nu stiu cata eficienta mai are in ziua de azi o lista de reguli de genul "Nu bate mingea pe strada, Nu traversa prin loc nepermis, Nu traversa prin fata sau prin spatele autobuzului oprit", mai ales daca nu sunt ambalate intr-un mod captivant pentru copii care sa-i faca sa nu le perceapa ca pe niste porunci, ci ca pe niste povestiri interesante. Am legat o prietenie frumoasa cu Luca, baietelul istet care mi-a repetat mereu ca nu-i pitic, are ghiozdanul mare si astfel el s-a ales cu o educatie temeinica in domeniul circulatiei, in timp ce eu a trebuit sa-i promit ca voi scrie o carte ce il va avea chiar pe el personaj principal, alaturi de mine. M-a mai pus sa-i promit ceva: ca nu voi mai fuma. Asa ca iata-ma acum, nefumator si in postura de a va invita ca impreuna cu copiii dumneavoastra sa-l cunoasteti pe simpaticul Luca, iar impreuna cu Luca sa intrati in masina de politie, sa aflati reguli de circulatie folositoare copiilor, dar si adultilor. (...) ATENTIE: Cartea nu este recomandata parintilor care au obiceiul sa circule fara centura, pentru ca nu vor mai putea face asta dupa ce le-o vor citi copiilor, acestia preferand ca tati sa aiba bani de jucarii, nu de dat pe amenzi."

Prima carte a lui Marian Godina, "Flash-uri din sens opus", aparuta tot la Curtea Veche Publishing, a devenit un bestseller inca inainte de a aparea fizic pe piata, in total inregistrand vanzari de peste 40.000 exemplare.

Cartea "In misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare", poate fi precomandata de pe site-ul editurii Curtea Veche in perioada 20-25 mai 2016, comenzile urmand sa fie livrate incepand cu data de 26 mai. Volumul va putea fi achizitionat la pretul de 35 de lei. Cartea poate fi comandata incepand de astazi, inainte de data oficiala a aparitiei pe piata. Toti cei care vor comanda cartea in aceasta perioada o vor primi dupa data de 25 mai, cu reducere, autograf si dedicatie personalizata, anunta reprezentantii editurii.