Presedintele clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Iuliu Muresan, si fostul finantator al clubului, Paszkany Arpad, au calitatea de suspecti in dosarul instrumentat de DIICOT Cluj si in care au fost audiati joi, conform unor surse judiciare citate de Mediafax.

Iuliu Muresan si Arpad PaszkanyFoto: AGERPRES

Surse judiciare au declarat joi, pentru Mediafax, ca vineri urmeaza sa fie audiate si alte persoane din conducerea clubului de fotbal CFR 1907 Cluj.

"Paszkany Arpad si Iuliu Muresan au amandoi calitatea de suspecti. Joi s-au incheiat audierile, vineri vor urma alte audieri, vor fi citate si alte persoane din conducerea clubului. In ce calitate va stabili procurorul de caz", au spus sursele citate.

Presedintele clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Iuliu Muresan, a iesit, joi, de la audierile de la DIICOT Cluj dupa o jumatate de ora, el declarand ca a venit in calitate de presedinte.

Anterior, la sediul DIICOT Cluj a fost audiat si fostul finantator al clubului, Paszkany Arpad. Acesta a iesit de la audierile de la DIICOT Cluj dupa o ora si jumatate, spunand ca nu are nicio calitate in dosarul privind clubul de fotbal.

Paskany a declarat la iesirea de la DIICOT Cluj ca nu poate spune ce l-au intrebat procurorii si a precizat ca a terminat repede.

"Nu am nicio calitate. Daca esti chemat, vii", a spus acesta.

Intrebat daca este vorba despre probleme la clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, fostul finantator a raspuns: "habar nu am".

Mai multe perchezitii au avut loc, joi dimineata, la clubul de fotbal CFR Cluj, pentru posibile fapte de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul fiind calculat la peste 8.400.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Surse apropiate anchetatorilor declarau pentru Mediafax ca, joi dimineata, procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata Cluj fac 20 de perchezitii in Bucuresti si Cluj-Napoca intr-un dosar cu suspiciuni de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare de 8.485.682 de euro la clubul de fotbal CFR Cluj. Banii ar fi fost luati din patrimoniu de catre "persoane cu atributii de gestiune sau administrare a sumelor in cadrul societatii care detine clubul".