Reprezentantii Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Vest Arad au luat masuri sporite de securitate la un curs festiv, de teama unor atentate, in conditiile in care cei mai multi dintre studentii straini care frecventeaza cursurile sunt arabi, transmite Mediafax.

Masurile au fost luate la cererea universitatii pentru ca multi dintre studentii facultatii sunt din tari arabe, iar la cele doua cursuri festive au fost asteptate circa 1.400 de persoane, studenti si invitati.

Ca sa poata intra in sala Expo Arad, unde au avut loc evenimentele, persoanele au trebuit sa se regasesca pe liste intocmite inainte, pe care erau trecute datele personale, iar apoi au fost nevoiti sa treaca printr-un detector de metale.

"Avem 16 oameni, am acoperit tot perimetrul pentru a nu se putea trece. Solicitarile sunt din cadrul facultatii. Masurile de ordine sunt cam ca si la aeroport. Avem primul rand, unde se fac intrarile pe baza de liste nominale cu CNP si numele fiecaruia, atat studentilor, cat si invitatilor, in rest nu poate intra nimeni altcineva. Dupa care se face controlul ca sa nu avem obiecte contodente, sa nu avem arme albe, sa nu avem niciun fel de probleme, cu detectoarele de metale, dupa care se intra in sala unde mai exista celalalt personal pentru verificarea masurilor de ordine. Vin multi invitati. (...) Este o masura putin mai altfel decat la alte firme. Da, sunt foarte multi din tari arabe, sunt foarte multi studenti, familiile acestora", a declarat patronul firmei care a asigurat paza, Mariana Morar.

"Consideram ca e bine sa prevenim orice eveniment din fasa si de aceea, impreuna cu conducerea Universitatii, consideram ca merita orice efort depus pentru a asigura buna desfasurare din toate punctele de vedere, inclusiv al securitatii acestui eveniment memorabil mai ales ca exista un numar mare de studenti si foarte multi invitati si nu le putem refuza aceasta bucurie imensa de a-si vedea parintii, copii in postura de absolventi. Pana in prezent nu a fost nici cea mai mica problema", a declarat seful Biroului Studenti Straini din cadrul Universitatii de Vest Vasile Goldis Arad, Horatiu Papiu.

Masurile luate de universitatea aradeana sunt in premiera pentru Romania.

Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad, care este privata, are mai multe facultati la care invata multi studenti straini, printre care si arabi.