Boris Jonson a castigat un premiu de 1.000 de lire sterline pentru un poem badaranesc despre presedintele turc facand sex cu o capra, scrie The Guardian.

Boris JohnsonFoto: Wikipedia

Poezia umoristica a fostului primar al Londrei - publicata de revista Spectator ca reactie la eforturile lui Recep Tayyip Erdogan de a pune sub acuzare un comic german pentru un poem ofensiv - il numeste pe presedinte un “onanist grozav”.

Johnson, fost editor al revistei Spectator, a castigat “Competitia de poezie pentru jignirea presedintelui Erdogan”, chiar daca cel care le-a jurizat, Douglas Murray, a spus ca in concurs s-au primit mii de poezii.

Premiul acordat a fost donat de un cititor.

Johnson - al carui strabunic era turc - a spus ca este scandalos ca o instanta germana a dat o decizie prin care comicul Jan Bohmermann nu mai poate sa repete sceneta despre presedintele turc.

“Daca cineva vrea sa faca o gluma despre dragostea care infloreste intre presedintele turc si o capra, ar trebui sa poata in orice tara europeana, inclusiv Turcia”, i-a spus Johnslon lui Nicholas Farrel de la revista elvetiana Die Weltwoche, moment in care acesta din urma l-a provocat sa intre in concursul de poezie Spectator.

Johnson a oferit apoi poezia umoristica (limerick) ce a castigat concursul.

Cel care a decis acordarea premiului, Douglas Murray, a spus ca “sigur au fost si poeme mai bune. Cu siguranta au fost unele si mai obscene… Personal, cred ca este un lucru minunat ca un lider politic britanic a aratat ca Marea Britanie nu se va inclina in fata presupusuli calif din Ankara”.

Poemul lui Johnson, in original:

"There was a young fellow from Ankara,

Who was a terrific wankerer.

Till he sowed his wild oats,

With the help of a goat,

But he didn’t even stop to thankera."