Un protocol privind organizarea de consultari cu caracter regulat, avand drept principale obiective consolidarea relatiilor bilaterale in domeniul politic, economic si sectorial intre Ministerele Afacerilor Externe din Romania si Lituania, a fost semnat, miercuri, la Vilnius, informeaza Agerpres.

Documentul a fost semnat de ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si omologul sau lituanian, Linas Linkevicius, in marja vizitei de stat in Republica Lituania efectuate de presedintele Klaus Iohannis.

"Protocolul prevede organizarea de consultari cu caracter regulat, avand drept principale obiective consolidarea relatiilor bilaterale in domeniul politic, economic si sectorial, favorizarea unei coordonari mai aprofundate a pozitiilor in cadrul UE, dezvoltarea cooperarii ca membri ai NATO si identificarea de oportunitati de colaborare in cadrul altor organizatii si foruri internationale si regionale", se arata intr-un comunicat al MAE, transmis, miercuri, AGERPRES.

Totodata, in document este prevazuta incurajarea cooperarii intre institutii academice si think tank-uri din cele doua state, specializate in domeniul afacerilor externe.

Actualul document largeste cadrul creat de protocolul incheiat intre cele doua ministere de Externe, la 23 iunie 1993, la Bucuresti, din perspectiva aderarii Romaniei si Lituaniei la UE si la NATO, mai informeaza comunicatul