Echipe de politisti ridica, miercuri, documente de la Institutul Victor Babes, Institutul Oncologic si de la Spitalul de Arsi din Bucuresti, masura fiind dispusa de procurorii care instrumenteaza dosarul Hexi Pharma, potrivit Mediafax.

Echipe de politisti, sub coordonarea Parchetului General, au mers miercuri la Institutul Oncologic, la Spitalul de Arsi, dar si la Institutul Victor Babes, au declarat surse judiciare. Potrivit acestora, actiunea a fost facuta pentru a ridica noi acte, necesare pentru documentarea suspiciunilor din dosarul Hexi Pharma.

Actele ridicate de la cele trei unitati spitalicesti vor fi depuse la dosarul in care compania Hexi Pharma este urmarita penal. Verificarile vin dupa ce marti Parchetul General a anuntat ca au fost deja dispuse doua expertize asupra produselor biocide de la Hexi Pharma.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus efectuarea a doua constatari tehnico-stiintifice asupra produselor Hexi Pharma", se transmite intr-un comunicat de presa al parchetului.

Produsele biocide Hexi Pharma prezinta diferente in concentratii intre valoarea declarata si cea masurata, arata primele teste oficiale anuntate de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Victor Strambu, acesta precizand ca produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendata cu 40.000 lei.

Pana la acest moment, in dosarul de la Parchetul General a fost pusa sub urmarire penala compania Hexi Pharma pentru "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".