Tatal care si-a fiert copilul mort intr-un cazan cu soda ramane in arest preventiv si a fost trimis in judecata pentru omor, iar mama copilului si alte doua rude sunt complice, pentru ca l-au ajutat pe barbat sa distruga cadavrul baietelului de trei ani, a anuntat, marti, prim procuror adjunct Ioan Vestemean, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, informeaza Agerpres.

Barbatul de 44 de ani si-a ucis copilul in bataie, in Duminica Floriilor, in 2013. Barbatul a ingropat cadavrul copilului in casa, dupa care l-a dezgropat si l-a fiert, impreuna cu mama copilului si doua rude ale acesteia.

"S-a retinut ca inculpatul Z.A., in Duminica Floriilor din anul 2013, a exercitat, cu intentie, acte de violenta asupra victimei L.A.V. (in varsta de 3 ani si noua luni) in locuinta sa din satul Zlagna, com. Barghis care au dus la decesul acestuia. Dupa decesul minorului, inculpatul Z.A. ajutat fiind de O.T.I, O.J.I. si O.I.I. a procedat la fierberea cadavrului minorului L.A.V. intr-un cazan cu apa si soda caustica pana la transformarea intr-o pasta lichida pe care, ulterior a transportat-o cu autoturismul condus de el pe malurile raurilor Tarnava Mare si Mures, unde a aruncat acel lichid impreuna cu cazanul in care a fost transportat. Tribunalul Sibiu, in procedura de camera preliminara, a verificat legalitatea si temeinicia masurii preventive si a dispus mentinerea arestarii preventive a inculpatului Z.A", se mai arata in comunicat.

Tatal care si-a omorat copilul si i-a distrus cadavrul a fost prins doar in aprilie, in acest an, la trei ani dupa comiterea faptei.