Ministerul Educatiei anunta ca declanseaza procedura de asigurare a manualelor scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a, anul scolar 2016-2017. Demersurile pentru asigurarea manualelor scolare pentru ciclul superior al liceului vor fi intreprinse de fiecare inspectorat scolar judetean / Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si de unitatile de invatamant in urma unui proces de selectie a manualelor de catre cadrele didactice, informeaza MENCS, precizand ca elevii de clasa a XI-a si a XII-a vor avea manuale gratuite incepand cu anul scolar 2016-2017.

Manuale scolareFoto: Agerpres

Titlurile de manuale scolare, cuprinse in Catalogul manualelor scolare, valabile in invatamantul preuniversitar sunt disponibile pe siteul www.edu.ro.

Procesul se va desfasura in 3 etape:

  • pana pe 20 mai - Editurile vor transmite la Centrul National de Evaluare si Examinare (nr. fax: 021/3103207) un document scris prin care sa-si exprime interesul privind ofertarea de manuale scolare si lista de manuale pe care le pot oferta pentru clasele a XI-a si a XII-a;
  • pana pe 31 mai - Editurile interesate vor transmite in toate unitatile de invatamant care scolarizeaza ciclul superior al liceului cate un exemplar din manualele scolare pe care le pot oferta si care sunt cuprinse in Catalogul manualelor scolare, valabile in invatamantul preuniversitar.
  • 16 mai - 10 iunie - Profesorii din unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi din ciclul superior al liceului vor selecta, in baza liberei initiative profesionale prevazute in Legea Educatiei Nationale, acele manuale scolare din Catalogul manualelor scolare, valabile in invatamantul preuniversitar si care au fost propuse spre ofertare de catre edituri, pentru utilizarea in procesul didactic din anul scolar 2016-2017.

Pe baza necesarului rezultat în urma selecţiei operate de cadrele didactice, Ministerul Educaţiei va încheia contracte de achiziţie şi difuzare a manualelor pentru clasele a XI-a şi a XII-a cu fiecare editură în parte.