Premierul Dacian Ciolos, aflat in vizita oficiala in Germania, s-a intalnit cu reprezentanti ai comunitatii sasilor ardeleni, carora le-a transmis ca "guvernul va incerca sa reinvie si sa ingrijeasca localitatile de unde au plecat si care fac parte din patrimoniul" national.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

"De 66 de ani, comunitatea sasilor ardeleni se intalneste la Dinkelsbuhl, un mic oras bavarez care aminteste de Sighisoara. (...) impreuna cu ei la aceasta sarbatoare m-am simtit alaturi de cei mai entuziasti ambasadori ai Romaniei in Germania", a scris Ciolos, duminica, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Premierul a mai sustinut ca actuala comunitate a sasilor ardeleni este "o resursa nepretuita pentru consolidarea legaturilor cu Germania si Europa".

"Suntem datori sa le spunem ca sunt oricand bineveniti acasa, in Romania si guvernul pe care il conduc le promite ca va incerca sa reinvie si sa ingrijeasca localitatile de unde au plecat si care fac parte din patrimoniul nostru comun. Invit toate asociatiile sasesti si mai ales tinerii care mentin traditia parintilor lor sa lucreze impreuna cu noi pentru ca reinvierea locurilor natale sa devina in scurt timp o realitate", a mai scris Ciolos.

Seful Executivului s-a aflat in acest weekend intr-o vizita oficiala in Germania. Sambata, premierul a discutat cu liderii companiei Premium Aerotec despre planurile pentru fabrica de productie si asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, Ciolos primind asigurari ca investitiile vor fi dezvoltate.