Luni, in cea mai mare parte a tarii vremea va fi instabila si se va raci fata de intervalul precedent, astfel ca valorile termice diurne vor fi mult mai coborate decat cele normale pentru aceasta data, informeaza ANM, citata de Mediafax. Exceptie va face partea de sud-est a teritoriului, unde abaterea termica va fi mai putin accentuata. Temperaturile maxime vor avea valori de la 9 grade in nordul Moldovei pana la 21 de grade in Muntenia si Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse intre 1 si 11 grade, mai ridicate pe litoral pana la 14 grade.

Cum va fi vremeaFoto: Hotnews

Mai ales in cursul zilei, in regiunile estice, sud-estice si partial in centru vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si punctiform 30 l/mp. Izolat se va semnala grindina. In rest, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala in prima parte a intervalului, dar vor fi pe arii mai restranse si la cote mai reduse. La munte, la altitudini mari, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.

La Bucuresti, vremea va fi instabila si racoroasa pentru aceasta data. Mai ales in cursul zilei, cerul va avea innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura aerului va fi in usoara scadere fata de intervalul precedent, astfel incat maxima zilei se va situa in jurul valorii de 20 de grade, iar minima noptii va fi de 8...10 grade.

Marti, vremea va fi in general instabila si se va mentine mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data, mai ales la valorile diurne. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, indeosebi dupa-amiaza si seara cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in regiunile nordice, nord-estice si centrale, precum si in zonele montane si submontane si pe arii mai restranse in restul teritoriului.

Punctiform cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat se va semnala grindina. Pe crestele montane inalte precipitatiile vor mai fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 20 de grade, iar cele minime se vor situa intre 2 si 12 grade.