CAUTAM PRIMAR, EP. 7. Peste cinci ani dureaza in Germania obtinerea avizelor, inainte sa inceapa un santier. Nemtii nu se joaca atunci cand vine vorba de constructiile sociale pe care primariile le deruleaza in orase.

Campania Stirilor PRO TV "Cautam primar, model european" va arata astazi cum se construieste in tarile civilizate. Nemtii sunt obisnuiti sa locuieasca multi ani cu chirie, iar primariile au inteles sa ridice ansambluri noi, in locul zonelor industriale. Nu le-au lasat in paragina, cum se intampla la noi, ci cumpara terenuri si finanteaza proiecte imobiliare care ulterior produc bani frumosi la bugetul local.

Cartiere noi, cu apartamente cochete, atat pentru inchiriere, cat si la vanzare, ridicate in zonele abandonate. Asa arata oferta cu care edilii unui oras mic de langa Stuttgart isi intampina cetatenii. Zona atrage investitii uriase, pentru ca aici este principala uzina Mercedes. Si pentru ca se extinde, alesii au inteles ca locurile de munca noi au nevoie de spatii de locuit, asa ca acum construiesc pe orice teren disponibil. Si asta desi orasul avea oricum mai multe blocuri sociale, cu conditii foarte bune.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV