Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri ca Alessia, fetita Irinei Cristescu si a milionarului mexican Hector Bitar de la Pena, sa ramana in Romania, transmite Agerpres.

Curtea de Apel Bucuresti a admis recursurile declarate de mama si de catre procurori si a respins cererea de inapoiere a fetitei in Mexic formulata de tatal ei, astfel incat copilul ramane in Romania.

In anul 2011, Irina Cristescu l-a intalnit pe arhitectul Hector Bitar de la Pena, nepotul magnatului mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Cei doi s-au casatorit l-a scurt timp, iar Irina Cristescu a ramas insarcinata.

Dupa ce a nascut-o pe Alessia, femeia sustine ca arhitectul mexican ar fi devenit violent cu ea, iar la un moment dat a citit un mesaj in telefonul sotului, in care acesta discuta cu un criminal despre rapirea fetitei si uciderea mamei. Acela a fost momentul in care a decis sa revina in Romania, luand si fetita cu ea.

Hector Bitar de la Pena a deschis un proces impotriva femeii si a acuzat-o de rapire internationala de copii.

In luna februarie 2016, Tribunalul Bucuresti a admis actiunea tatalui si a decis ca Alessia sa fie inapoiata la resedinta lui Hector Bitar de la Pena din Mexic. Irina Cristescu a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti si a avut castig de cauza.

Pe 17 februarie, membrii Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor au primit-o in audienta pe Irina Cristescu.

La audiere, deputatul Mircea Man, presedintele comisiei, a declarat ca va face toate demersurile legale pentru a o ajuta pe Irina Cristescu sa pastreze custodia fetitei sale, Alessia.

Cu acel prilej, purtatorul de cuvant al familiei Cristescu, Corina Vintan, a declarat ca Irina a plecat din Mexic "sub amenintarea mortii", in conditii dramatice.

"A cerut sprijinul Ambasadei Romaniei din Mexic, ambasadei americane, au fost evacuate de urgenta din Mexic, au aterizat in Huston (SUA), unde au intrat sub protectia politiei americane si FBI-ului, au fost adapostite trei zile, dupa care, fiind cetateni romani si neavand motiv si posibilitate sa stea pe o viza turistica in SUA, au fost puse pe un avion si trimise in Romania. Din momentul in care au venit in Romania, Alessia a devenit cetatean roman si din acel moment au curs procesele", a sustinut Vintan.

Corina Vintan a mai subliniat ca doreste sa afle motivele care au stat la baza deciziei de returnare a copilului in Mexic, in conditiile in care "exista o Ordonanta presedintiala care a acordat deja custodia exclusiva Irinei Cristescu, tot in Romania".