Patriarhia Romana considera necesara identificarea in regim de urgenta a masurilor necesare desfasurarii actului medical in conditii de siguranta.

"Rezultatele verificarilor efectuate recent de autoritati cu privire la dezinfectantii diluati folositi in spitalele din Romania indica pericole majore pentru sanatatea pacientilor din spitale. In aceasta situatie este necesar ca toti oamenii de buna-credinta, impreuna cu institutiile abilitate ale Statului, sa identifice in regim de urgenta masurile necesare desfasurarii actului medical in conditii adecvate, de siguranta", precizeaza un comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane transmis vineri si citat de Agerpres.

Totodata, Biserica Ortodoxa Romana isi exprima increderea in aducerea la standardul de calitate din tarile Uniunii Europene a sistemului de sanatate romanesc.

"Biserica Ortodoxa Romana se roaga permanent pentru sanatatea sufleteasca si trupeasca a oamenilor, este implicata in programe de sanatate si isi exprima increderea ca autoritatile competente, impreuna cu intreg corpul medical, vor reusi sa aduca sistemul de sanatate romanesc la standardul de calitate din tarile Uniunii Europene", mai precizeaza comunicatul.